Vive Le Voyage

Siena, een top bezienswaardigheid in Toscane

Zonder twijfel behoort Siena tot één van de top bezienswaardigheden als je een bezoek brengt aan de Italiaanse provincie Toscane. Siena is net als vele andere steden in Italië gebouwd door de Romeinen, daardoor kent het stadje een typisch middeleeuws en Romeins karakter. Vrijwel alle gebouwen in de stad zijn ware kunstwerken. Daarnaast kent de stad een enorm hoogte verschil waardoor er door de hele stad roltrappen te vinden zijn. Dus of je van klimmen houdt of niet, in Siena kan het allebei. Dit zijn de 3 dingen die je absoluut moet weten over Siena.

Piazza del Campo

Dit is hét plein van Siena en het centrum van de stad Kenmerkend voor het plein is de Torre del Mangia, een toren die erg opvalt en daardoor makkelijk terug te vinden is als je op zoek bent naar het centrale punt van de stad. De Torre del Mangia vind je aan het rechte deel van Piazza del Campo. Het plein heeft namelijk de vorm van een schelp, iets wat je niet zomaar zult ontdekken als je er rondloopt. Midden op het plein staat de Fonte Gaia, een rechthoekige fontein die staat voor de vrolijkheid van de inwoners van Siena. Aan het rechte stuk van het plein, waar dus ook de Torre del Mangia staat, bevinden zich verschillende grote restaurants en winkels. Een fijne plek om in de zomermaanden met een hapje en een drankje op het terras te genieten van het uitzicht.

Picture by Ricardo André Frantz

Picture by Ricardo André Frantz

Palio

Ga je in de zomermaanden naar Siena, dan zijn 2 juli en 16 augustus data om goed te onthouden als je het Piazza del Campo wilt bezoeken. Rustig een terrasje pakken zit er dan niet in. Op 2 juli en 16 augustus worden namelijk al sinds 1287 paardenraces gehouden. Deze races hebben plek voor 10 deelnemers en hun paarden, die ieder één wijk van Siena vertegenwoordigen. De race bestaat uit 3 ronden over het centrale plein (Piazza del Campo) waarvan het record nu op 1 minuut en 13 seconden staat. Voor ons niet-Italianen is het moeilijk voor te stellen hoe belangrijk het is om deze race te winnen. De winnaar, die een wijk vertegenwoordigd, heeft een jaar de eeuwige roem. Vreugde, Italiaanse strijdlust en een gezellige sfeer, de ingrediënten van deze race. Om in de Italiaanse sferen te komen moet je dit evenement zeker bijwonen!

Picture by Roberto Vicario

Picture by Roberto Vicario

Duomo di Siena

Van alle bijzondere gebouwen die je in Siena kunt vinden is de Duomo di Siena een hoogtepunt. Het gebouw is een waar kunstwerk waar verschillende werken van Michelangelo en Pisano te vinden zijn. De muren, het plafond en zelfs de vloer zijn rijkelijk versiert. Als je binnenkomt weet je niet waar je kijken. Van binnenuit kun je naar de Libreria Piccolomini, een aangrenzende bibliotheek waar je religieuze boeken en geïllustreerde zangboeken kunt bewonderen. De Duomo di Siena is hiermee een perfecte locatie waar je je kunt verdiepen in oude en klassieke Italiaanse kunst en cultuur.

Picture by Raimond Spekking

Picture by Raimond Spekking

Tip: parkeer je auto in één van de straatjes aan de rand van de stad. Je mag namelijk niet met je auto binnen de stadsmuren van Siena komen. Daar worden flinke boetes voor uitgedeeld…

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.