Vive Le Voyage

5 beste spots in Breda voor een speciaalbiertje! 

Speciaalbiertjes in Breda

Af en toe is het heerlijk om met een vriend of vriendin, of misschien je lover, een paar speciaalbiertjes te drinken. Voor deze avonden hebben wij de beste cafés voor je uitgezocht op vijf verschillende locaties in Breda!

Beers en Barrels

Beers en Barrels is een nieuwe bar die geopend is in het oude Brouwhuis van Breda. Het is een unieke plek om een biertje te nuttigen, omdat je je bevindt in een oude brouwerij. De bierkaart van Beers en Barrels heeft een rijk aanbod aan speciaalbieren, maar kun je geen keuze maken kies dan voor de High Beer en krijg zes flesjes speciaalbier met heerlijke hapjes en gerechten. Kortom, we raden dit café vooral aan door de unieke beleving, de locatie en de speciaalbiertjes, maar ook de verschillende borrel bites zijn zeker de moeite waard!

Speciaalbiertjes in Breda

Beers en Barrels: Ceresstraat 15

Café De Beyerd 

Cafe de Beyerd is een echt ‘Bruin Café’ en bevindt zich net buiten de binnenstad in de Boschstraat. De Beyerd is een echte kenner op het gebied van speciaalbieren en heeft al meerdere keren de prijs voor beste café gewonnen. Het café kenmerkt zich vooral door de gezelligheid en vriendelijkheid van het personeel je voelt je meteen thuis. Heb je zin in meer, ga dan eens een kijkje nemen in hun eigen brouwerij en maak op een unieke manier kennis met Café Restaurant Brouwerij de Beyerd. Krijg een rondleiding door de brouwerij, proef hun eigen gemaakte speciaalbieren en maak een stukje geschiedenis van Breda mee.

Boterhal

De Boterhal staat bekend als wijnbar en tapasbar, maar ook zeker als een speciaal bier café. Je vindt het op de Grote Markt en biedt allerlei bieren aan. Wat wij het leukst en vooral het lekkerst vinden is het bier-proef-plateau wat al te verkrijgen is vanaf €7,20. Hierbij krijg je maar liefst vijf verschillende biertjes met een leuke uitleg. Dit is natuurlijk perfect om je bierkennis wat uit te breiden! Naast dit plateau bieden zij ook een high beer en aan bierproeverij aan, wat vooral een aanrader is voor groepen!

Speciaalbiertjes in Breda

Boterhal: Grote markt 19

ZEEZICHT.

Op het meest zuidelijke puntje van de Grote Markt vind je ZEEZICHT. Met hun vernieuwde bar hebben zij dertig bieren aan de tap en dit zijn met name speciaalbieren. Ook zijn er twintig kranen die continue wisselen zodat er altijd wel iets nieuws te proeven is! Als je niet weet welke biertjes je moet kiezen hebben zij de unieke oplossing om een ‘biermaster’flight te bestellen hierbij kan je kennismaken met vijf bieren van het vat die je ook nog eens zelf mag uit kiezen! Naast het bier is het bij ZEEZICHT. aan te raden om een hapje te eten.

Speciaalbiertjes in Breda

Zeezicht: Ridderstraat 1

Studio Dependance 

Tot slot is Studio Dependance is de enige kroeg op de Havenmarkt waar de speciaalbiertjes rijkelijk vloeien. Naast hun normale kaart is dit de plek waar je een rijk assortiment aan speciaalbieren kunt vinden. Daarnaast staat deze zeker in ons rijtje door hun speciaalbier avond XXL die zij altijd de eerste maandag van de maand organiseren. Op deze avond vullen zij hun bierkaart uit tot maar liefst meer dan 150 bieren. Ook staat elke maand één specifieke brouwerij centraal. Op deze avond kan je vier bieren uitkiezen voor €12,50. Kortom zeker de moeite waard voor een echte leuke speciaal bier avond!

Speciaalbiertjes in Breda

Studio Dependance: Vismarktstraat 2

Dit blog is geschreven door gastbloggers Anne Bleuland van Oordt & Britt Kolkhuis Tanke, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.