Vive Le Voyage

Spitalfields Oost Londen

Elk jaar vlieg ik een paar keer naar Londen om lekker te shoppen en wat cultuur te snuiven. Elke keer een ander museum, om daarna lekker te shoppen op Regent Street. Maar veel van de UK brands zijn tegenwoordig te verkrijgen in Nederland, en de musea heb ik allemaal wel gezien. Op zoek naar nieuwe merken en nieuwe buurten! Ik ga daarom het centrum van Londen uit naar het hippe Spitalfields in oost Londen, voor heerlijk shoppen en lekker eten.

Oost Londen staat bekend om Jack the Ripper (je komt in de oude straatjes veel historie tegen) en Brick Lane, waar je veel Indische restaurantjes vindt. Om er te komen neem je de underground naar Liverpool street, daar vanuit is het 5 minuten lopen naar Old Spitalfields Market, het centrum van Spitalfields.

Spitalfields

london poppies london spitalfields

Dit is een leuke markt, elke dag open, met veel variëteit aan spullen. Rondom de markt kan je veel restaurantjes en boutique winkeltjes vinden. Als je op de markt hebt rondgekeken, raad ik je aan om Commercial Street over te steken (bij de kroeg The Ten Bells – de ‘Jack the Ripper’ hang-out, leuke bar) om vervolgens richting de winkel All Saints te lopen. Neem de eerste straat rechts, Hanbury street, en je loopt rechts meteen tegen Poppies Fish & Chips aan, een echte aanrader.

Als je doorloopt op Hanbury street, kom je allemaal leuke boutique winkeltjes, maar ook veel vintage en veel mannenmode. Ik sla meestal even linksaf op Dray Walk om naar de platenwinkel Rough Trade te gaan (kan je naast goede muziek luisteren & kopen ook een super gave foto laten maken in het fotohokje). Iets verderop zit Cafe 1001, waar je kan ontbijten/ lunchen. Goede wifi.

london rough trade london brick lane

Cafe 1001 ligt op de hoek van het niet zo hippe Brick Lane. Toch vind ik dat je dit echte stukje Londen gezien moet hebben. Sla linksaf (niet rechts! dat is het stukje Brick Lane met de Indische restaurants) en loop de straat in om een salt beef bagel te scoren bij één van de bakkers, zoals Beigel Bake, een echte must. Als je verder doorloopt kom je in Shoreditch terecht, het nieuwe Spitalfields. Een echte upcoming buurt met veel leuke restaurants en winkeltjes, maar nu vooral bekend om de Shoreditch Boxpark. Niet overslaan!

Nog wat laatste tips

Elke zondag is er in Spitalfields (Dray Walk) de Sunday Up Market, waar je leuke kleding kan scoren en lekker kan eten. Op de zondag staan er ook overal food trucks in de buurt van deze markt en Brick Lane, een heerlijke dag om er rond te lopen. Als je wat langer wil blijven in de buurt van Spitalfields zijn er genoeg hotels te vinden, ik ga altijd naar Ibis London City vanwege de centrale positie en nette kamers.

Lekker eten en heerlijk shoppen in Spitalfields. Enjoy!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.