Vive Le Voyage

Stadspark, funpark, dierentuin of stadsstrand? Wenen heeft het allemaal!

Je kent het wel, na een paar dagen geslenterd te hebben in een onbekende stad kan je altijd wel wat ontspanning gebruiken. Waar kun  je beter ontspannen dan in een stadspark, funpark, dierentuin of stadsstrand. En laat Wenen het nu net allemaal hebben!

Stadsparken

Wenen kent een aantal stadsparken zoals Stadtpark, Burggarten en Volksgarten. In 1862 werd het Stadtpark, het grootste park van Wenen geopend en is sindsdien een geliefde plek om te ontspannen voor zowel de lokalen als toeristen. Burggarten ligt naast Hofburg en de presidentiële residentie. In het knusse park waar een relaxte sfeer hangt komen vooral studenten. Heb je trek gekregen ga dan naar het Palmhaus voor een visgerecht of schnitzel.

Burggarten

Stadsstrand

Wenen kent diverse stadstranden aan de Donau die in de lente en zomermaanden geopend zijn. Chillen in de zon, zwemmen in een open air zwembad of genieten van een cocktail. Het kan allemaal. Zo heb je De Summerstage, Stadstrand Herrmann en Sand in the City, 6000 vierkante meter zand niet langs de Donau maar midden in het centrum van Wenen. Mijn favoriet is Stadstrand Herrmann waar je met een Mango Moijto en lounge muziek op de achtergrond, perfect kunt bijkomen van een stadswandeling.
Stadsstrand, strandbar Herrmann

Tiergarten Schönbrunn

In de tuin van Schloss Schönbrunn ligt een van de oudste dierentuinen van ter wereld, Tiergarten Schönbrunn. Inmiddels wonen meer dan 500 diersoorten in de dierentuin, waarvan Fu Long de pandabeer, toch wel één van de schattigste bewoners is. De dierentuin is mooi en ruim opgezet en door de aanwezigheid van vele horecagelegenheden heerst er een gezellige en ontspannen sfeer.

Neem Ubahn U4, halte Schönbrunn.

Funpark Prater

Waan je weer even kind in het Prater, het funpark van Wenen dat van maart tot oktober geopend is! Maak een ritje in het oudste reuzenrad van Europa en bekijk Wenen vanuit de lucht, of stel je zenuwen op de proef in het spookhuis of het huis van Jack te Ripper. Heb je trek gekregen probeer dan een Langos, gefrituurd knoflookbrood of een Kaiser Roll met worst. Voor de grote trek ga je naar Schweizerhaus, bekend om zijn (gefrituurde) varkenspoten. In de zomermaanden blijft het altijd lang gezellig in de vele Biergartens die het park rijk is.

De toegang is gratis, je betaalt per attractie. Neem Ubanh, U1, halte Praterstern.

Funpark Prater

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.