Vive Le Voyage

STAMP! Message Me: Jouw foto op bananen papier

Ik reis de wereld over. Waardevolle herinneringen prop ik in mijn backpack terwijl mijn geheugenkaartje zich vult met prachtige foto’s. Een rekje met postkaarten vangt mijn blik, even sta ik stil. Al snel realiseer ik me dat die allesomvattende postkaart er niet tussen zit. Stel je voor dat het wel kan: Jouw foto op een postkaart én jij hiermee een bijdrage levert aan de ontwikkeling van lokale bevolking? STAMP! creëerde het.

Het verhaal achter STAMP!

Geloof me, parelwitte stranden met prachtige palmbomen wennen. Het beeld van dat ene kind op de vuilnisbelt, etend uit een grote vuilniszak van restaurant De Gouden M, niet. Dit blijft op mijn netvlies hangen! Door de reizen die ik maakte en te emigreren is mijn blik op de wereld veranderd. Als onderwijs-gek zou ik alle mensen willen helpen, onderwijzen en… maar hé, waar moet je beginnen?

Op het moment dat mijn vriend en ik besluiten naar Siem Reap te verhuizen, wonen we in Singapore. De keuze voor Cambodja is vooral gemaakt op gevoel, misschien wel door de recente geschiedenis. In de jaren ’70, tijdens het Rode Khmer regime, is onder andere meer dan 80% van de Cambodjaanse onderwijsgevenden door de eigen bevolking om het leven gebracht. Dat is nog steeds terug te zien in het land. Samen bedachten we hoe we een toevoeging kunnen zijn op het bestaande aanbod (hier in Siem Reap en zelfs wereldwijd), hoe we geld kunnen verdienen én een bijdrage kunnen leveren aan een stukje ontwikkeling van dit land.

Na het opstellen van een businessplan, het doen van marktonderzoek en de juiste partners vinden kunnen we knallen met: ‘STAMP! Message Me’

STAMP! Jouw verhaal mét indruk

Ik maak me er schuldig aan; een appje met ‘halve fotoalbums’. Familie en vrienden scrollen er gehaast doorheen terwijl ze afrekenen bij de kassa in de lokale supermarkt. Zeg, wil jij ècht indruk maken? Hier een tip:

+ creëer jouw (reis)foto op een postkaart
+ papier gemaakt van Cambodjaanse bananenplanten
+ inclusief handgemaakte enveloppe van recyclede kranten
+ levering binnen 24 uur in Siem Reap én check de worldwide-optie!
+ eerlijke salarissen voor de lokale bevolking in Cambodja
+ én 98% eco

STAMP! Promo

Hé verhalenverteller! Zo win jij een uniek postkaartje:

In Cambodja maken wij postkaarten van bananenplanten. Waarom vind jij dit slim? Deel jouw ‘banana knowledge’ en win een persoonlijk kaartje van STAMP!

Hoe? Door dit bericht mét een reactie te delen op jouw tijdlijn. STAMP verzamelt de creatiefste antwoorden en trekt 3 winnaars. Dit zal plaatsvinden op 30 augustus 2016 en worden via facebook.com/stampmm bekend gemaakt.

STAMP! Kumae Banana trunk

Een van de werknemers pakt lachend een stam op. Check de prachtige omgeving!

STAMP! Mal

Dit zijn de mallen om postkaarten van te maken.

STAMP! Kumae Slicing Lady

Deze vrouw schaaft de stam waardoor de vezels die gebruikt worden loskomen. Cambodjanen werken het liefst op de grond of in een gehurkte houding.

Kumae Paper Blender

Een kijkje in de ‘keuken’. Verrassend genoeg wordt er een blender gebruikt!

STAMP! Kumae cutting lady

Na hakken, schaven, koken, wassen en drogen is het tijd om een berg papier te knippen.

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.