Vive Le Voyage

Stedentrip naar Palma de Mallorca

De meeste van ons denken bij een stedentrip aan Londen, Berlijn of Barcelona. Maar als je echt een keer iets anders wil, ga dan eens naar Palma,  de hoofdstad van Mallorca. Het wordt door de Mallorquin mini- Barcelona genoemd en dat is niet voor niets. Palma is met recht het kleine zusje en daar zijn de eilandbewoners trots op. Voordeel van Palma is ook nog eens dat het maar twee uur vliegen en dat een ticket heel betaalbaar is.

De Ramblas van Palma - Passeig del born

De Ramblas van Palma – Passeig del born

De stad bestaat uit een nieuw gedeelte met vooral veel kleding- en schoenenwinkels, boetieks, en een oud gedeelte met kleine straatjes, trappetjes, pleintjes met terrasjes waar je de lekkerste tapas kunt eten en heel veel mooie oude gebouwen. Je vindt er een prachtige Gotische kathedraal, maar ook Catalaanse Jugendstil en moderne gebouwen.

Passeig del born met zijn sjieke winkels

Passeig del born met zijn sjieke winkels

Buitenwijken Es Molinar en Ciutat Jardi

Palma heeft naast een bruisend centrum ook een aantal buitenwijkjes die zeker de moeite waard zijn. Ben je drukke stad even zat, ga dan naar Es Molinar, dit is vanaf de boulevard die begint bij de kathedraal een kwartiertje wandelen. Je komt dan bij een klein haventje waar vooral zeilboten liggen. Er zijn hier genoeg kleine restaurantjes aan de boulevard waar je lekker buiten kunt zitten.

Loop je vanaf Es Molinar nog een kwartiertje verder dan kom je in Ciutat Jardi. Ook hier vind je leuke restaurantjes waar vooral de lokale bevolking komt, aangezien de meeste toeristen in het centrum blijven.

Es Molinar

Es Molinar

Cultuur

Een stad met allure kan natuurlijk niet zonder museum, Palma heeft er twee die beide de moeite waard zijn. Wil je even uit de zon, bezoek dan het museum Can Morey de Santmarti, geheel gewijd aan Salvador Dali.

Naast deze ode aan Dali is er nog een museum: Palau March. In het museum worden verschillende kunstcollecties tentoongesteld. Maar ga er vooral naartoe voor het binnenplein, vanaf het plein heb je namelijk een prachtig uitzicht over Palma. Op het plein staan beelden waaronder een torso van Auguste Rodin.

Tip: Mocht je na alle indrukken even willen bijkomen dan kun je in Palma ook heerlijk naar het strand. Een bedje kost maar 5 euro!

Strand van Ciutat Jardi

Strand van Ciutat Jardi

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

1 Comment

 1. Guesthouse Dulce Vida Mallorca

  26 februari 2016 at 17:16

  Hi Leontien,

  Ik kwam al surfende bij je Blog terecht!!
  Ik lees je be3nt verbonden aan het AvL Ziekenhuis. Ik heb daar menig voetstappen achtergelaten, in de periode dat mijn lieve moeder ziek was.

  Graag wil ik je tippen over onze parel op Mallorca, over ons Guesthouse Dulce Vida Mallorca.

  Afijn bezoek maar eens onze webite. Ook kun je ons vinden op Facebook. Ik plaatste zojuist nog een bericht over een alhier gloednieuw te openen Shoppingcenter !!

  Groet,

  Petra van der Hoeven
  GUESTHOUSE DULCE VIDA MALLORCA

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.