Vive Le Voyage

Tiong Bahru: Mijn favoriete wijk in Singapore

Naast het wereldberoemde Central Business District met Marina Bay, strandtenten op Sentosa Island en het oeroude Botanical Gardens heeft Singapore meer te bieden. Denk hierbij aan Haji Lane, Holland Village of Tiong Bahru. De laatste is mijn favoriet. Loop met me mee de wijk in en ontdek waar het traditionele en hippe Singapore elkaar ontmoet.

Tip: Neem de metro vanaf station ChinaTown naar Outram Park (10 minuten lopen naar Tiong Bahru).

Tiong Bahru Market

Verkooplieden op de markt zijn al een aantal uur aan het werk als ik rond de middag de markt op loop. Al meer dan 50 jaar presenteren zij eten, kleding, keukengerei, bloemen en Chinese attributen en proberen het te verkopen. Nog niet eens zo lang geleden, in 2004, stonden hier stalletjes van hout met daken van palmbladen. Toch is de sfeer niet verdwenen! Stap de markt op en koop een jonge kokosnoot. Terwijl je geniet van het verkoelende kokoswater dwaal je rond. De geuren, hectiek en bedrijvigheid zijn hetzelfde als jaren hiervoor. Honger gekregen? Op de bovenste verdieping is een foodcourt te vinden.

Tip: Kom je erachter dat je alleen contant kunt betalen? No worries! Pinautomaat op de markt aanwezig.

Tiong Bahru Market

Tiong Bahru Market

Tiong Bahru Market outside

Seng Poh Road

Shophouses

Rond de markt liggen de zogenaamde shophouses. Deze veelal wit beschilderde laagbouw zorgt voor het unieke straatbeeld in Tiong Bahru. Je kunt binnenlopen in de hippe boekenzaak, op zoek gaan naar street art, een lekkere koffie drinken of gewoonweg kijken hoe bewoners hun dagelijkse rituelen uitvoeren. TB is een fotogenieke wijk. Vergeet je camera niet!

Bookshop Tiong Bahru

Books Actually Yong Siak Street

Street Art Tiong Bahru

Street Art Tiong Bahru Road

Eet, drink en geniet

Voor Singaporesen is eten het gespreksonderwerp van de dag (weer eens wat anders dan het weer). Mijn favorieten op een rij:

  • Plain Vanilla Bakery (1D Yong Siak Street). Zie je mintgroene fietsen en een schommel voor de deur? Bestel iets en geniet aan de grote tafel. Ze hebben tegenwoordig zelfs ontbijt en lunch.
  • Por Kee eating house (69 Seng Poh Lane). Dit is wat mij betreft het beste Chinese restaurant van Tiong Bahru. Bestel de ‘sweet and sour chicken’.
  • Paletas (68 Seng Poh Lane). Dit Latin winkeltje verdient wat meer aandacht! In dezelfde straat als Por Kee vind je ijsjes met vers fruit en weinig suiker.
  • House of Peranakan (42 Eng Hoon Street). Zin in traditioneel eten? Dan moet je hier zijn! Proef wat de eerste Chinese migranten meenamen naar Singapore. Beperkte openingstijden.
  • Cafe Petit (78 Guan Chuan Street). Ik hou van het brood (middag) en de pizza’s die ze hier verkopen. Ook goed voor een wijntje! Ruime keuze.
  • Tiong Bahru Bakery (56 Eng Hoon Street). Zin in een belegd broodje of een verse croissant? Bestel en plof neer! Let op, druk in het weekend.
  • TBB Tiong Bahru Bar (3 Seng Poh Road). De grote bar, betonnen vloer, huiselijke banken in combinatie met de goede muziek. Ik zeg.. ‘Beste afsluiter van de dag!’

Heb jij aanvullingen op dit lijstje? Voel je vrij om een bericht achter te laten!

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.