Vive Le Voyage

Tip: Wijnproeven bij Son Prim op Mallorca!

Bij een bezoek aan het eiland Mallorca denk je er in eerste instantie misschien niet aan om een wijnkelder te gaan bezoeken… Maar als er één tip is die ik je kan meegeven wanneer je naar Mallorca gaat, dan is het om de bodega Son Prim te bezoeken. Ik kreeg deze tip door van vinoloog Leonie. En als er iemand is die ik vertrouw op het gebied van wijnen dan is het Leonie!

Son Prim is een kleine bodega en een authentiek familiebedrijf. Dat maakt een bezoek aan deze wijnkelder ook zo bijzonder. Een paar dagen voordat ik de bodega wilde bezoeken, mailde ik hen met de vraag of het mogelijk was om op bezoek te komen voor een rondleiding en een proeverij. Ik kreeg een enthousiaste mail terug van Jaime, de zoon van de eigenaar en tevens de marketing verantwoordelijke, dat dit mogelijk was.

collage kopie
Vanuit Palma namen wij met z’n vieren een taxi naar de bodega. Een taxirit is tussen de 40-45 euro per enkele reis. Toen wij aankwamen kregen wij een uitgebreide rondleiding van Jamia. Hij vertelde vol passie hoe het proces van wijn maken in zijn werk gaat en vol trots hoe zijn vader de bodega gestart is. Het was mooi om te zien hoe gepassioneerd zij met hun vak bezig zijn. Wij bezochten de bodega op het juiste moment, want het was net volledig gerenoveerd. Onderstaande video laat zien hoe dit is gegaan.

Na de rondleiding kregen wij een uitgebreide proeverij. Ik heb zes heerlijke wijnen mogen proeven. Een absolute favoriet vond ik de Blanc de Merlot. Alle wijnen zijn ook online te bestellen, dus je hoeft niet met een koffer vol flessen naar huis te gaan. Wij waren de enige bezoekers die dag, wat er tevens voor zorgde dat wij mooie gesprekken hadden met Jaime over het familiebedrijf. Bodega Son Prim is absoluut geen toeristische wijnkelder. Het is een authentiek familiebedrijf met een passie voor wijn maken. Ik houd van mensen die hun hart en passie volgen. Proost!

Son Prim bodega

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.