Vive Le Voyage

Tips voor een reislustige Hemelvaartsdag

Reislustige Hemelvaartsdag

Het is bijna Hemelvaartsdag. Een vrije dag waar je van moet genieten! Pak jij tijdens Hemelvaartsdag je laptop erbij om reisinspiratie op te doen? Of ga je liever op pad om de wereldwijde reissferen in eigen land te beleven? Van Afrika tot Azië en van cultuur tot culinair. Vijf tips voor een reislustige Hemelvaartsdag.

Zie, hoor, proef en voel Afrika

Muziekoptredens, kunst en workshops. Maar ook een markt vol Afrikaanse lekkernijen en kleurrijke producten. Welkom bij het Africa Now Festival! Hier ontdek je het innovatieve en creatieve Afrika. Maak met een kunstenaar maskers van afvalmateriaal of wordt het kunstwerk zelf door je te laten bodypainten. Je kan ook een Afrikaanse yogales bijwonen met bewegingen uit Afrikaanse dans en zang.

Africa Now Festival: Afrika Museum, Berg en Dal | 11:00 uur tot 17:00 uur | €14,00

Reislustige Hemelvaartsdag

Maak een wereldreis in het Omniversum

In het Omniversum in Den Haag draaien indrukwekkende grootbeeldfilms over de meest bijzondere plekken ter wereld. Op Hemelvaartsdag draaien een aantal films die je gezien moet hebben. Films van ongeveer veertig minuten, dus je kunt er prima meerdere bekijken. Welke van de vier kies jij?

  • Born To Be Wild: reis naar Kenia en Borneo, waar jonge olifanten, orang-oetans en hun leefomgeving gered worden door twee bijzondere vrouwen. Tijd: 10:00 uur
  • Africa, The Serengeti: deze film neemt je mee naar de wildlife van Kenia en Tanzania, ook wel het uitgestrekte Serengeti. Tijd: 13:00 uur & 16:00 uur
  • China, The Rise Of An Empire: dit is de eerste film die ooit is gemaakt over de archeologische ontdekking in Xian, namelijk het terracottaleger. Tijd: 11:00 uur, 17:00 uur, 19:00 uur & 21:00 uur
  • National Parks Adventure: ga op avontuur met een bergbeklimmer en een fotograaf door de nationale parken van Amerika. Tijd: 20:00 uur 

Ontdek de schoonheidsidealen van de wereld

Tatoeages, piercings en make-up, maar ook implantaten en opzettelijk aangebrachte littekens. Over de hele wereld hebben culturen verschillende schoonheidsidealen en lichaamsversieringen. Waarom doen mensen dit? Het antwoord op deze vraag krijg je tijdens de tentoonstelling Body Art.

Body Art: Tropenmuseum, Amsterdam | 10:00 uur tot 17:00 uur | €15,00

Een Aziatische Hemelvaartsdag

Waroengs, je kent ze vast wel. De Aziatische eettentjes langs de weg met de heerlijkste gerechten. Niet alleen in Azië, maar ook op de Tong Tong Fair in Den Haag. Het eten wissel je af met het luisteren naar de muziek, het zien van theatershows en het bewonderen van exposities.

Tong Tong Fair: Malieveld, Den Haag | 11:00 uur tot 22:00 uur | €13,50

’s Werelds meest culinaire hoogstandjes in Utrecht

Een ‘Foodies Paradise’ is Maximaal Genieten. Denk hierbij aan Spaanse churros en Mexicaanse maïskolven. Maar ook lekkerste wafels, chocolade kokosballen en fantasierijke carpaccio’s. Om nog maar niet te spreken over de lokale bieren en wijnen.

Maximaal Genieten: Maximapark, Vleuten | Gratis toegang

Heb jij liever een kunstzinnige Hemelvaartsdag? Bezoek dan de tentoonstellingen van Mondriaan tot Dutch Design.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.