Vive Le Voyage

Tips voor een roadtrip door de USA met kleine kinderen!

Samen hebben we al heel wat mooie verre reizen gemaakt. Sinds de komst van onze dochters is onze reislust er niet minder om geworden. Op de bucketlist stond een roadtrip door de USA. Deze kunnen we inmiddels afstrepen! We hebben begin dit jaar 30 dagen rondgereisd, 4.000 kilometer afgelegd, 5 staten en 10 National Parks bezocht.

Reizen met kinderen is zo slecht nog niet. Sterker nog het biedt een heleboel nieuwe kansen. Eenmaal ouders, hoeft het reizen niet te stoppen. Het wordt wel anders maar in sommige opzichten alleen maar beter. Zo pas je het reistempo aan aan de kinderen en blijf je langer op een plek . Je verblijft in betere accommodatie dan je samen zo doen.Met kinderen heb je al snel aanspraak. Je ziet de wereld door de ogen van een kind. Kleine dingen die anders letterlijk aan je voorbij waren gegaan.  Het enige dat eigenlijk anders is, dat je meer vantevoren voorbereid zodat het voor iedereen een ontspannen reis wordt.

We hebben een super tijd gehad en ik wil graag wat tips met je delen over hotspots met kinderen, handige reisitems, vervoer en hoe je ze bezig houdt tijdens het reizen.

  1. Via Airbnb hebben we  in San Francisco een huis geboekt vlakbij het Golden Gate Park; voor dezelfde prijs als een hotelkamer heb je een heel huis en  zit je tussen de locals.
  2. Leuk om te doen in Frisco; fietsen door de stad, over de Golden Gate Brigde naar Saulsolito en met de veerboot weer terug. Kies als startpunt Pier39 waar de zeeleeuwen liggen. Bij BlazingSaddles verhuren ze ook fietsen met kinderzitjes en fietskarren.
  3. Wij hebben ervoor gekozen om Amerika te verkennen met een camper. Als echte buitenmensen is dit ons prima bevallen. Een eigen huisje op wielen zorgt er bovendien voor dat de kinderen lekker hun eigen plekje hebben.
  4. In de National Parks zoals bijvoorbeeld Yosimity en Zion kun je via een soort van Natuurmonumenten voor bijna niks een kampeerplek huren inclusief picknicktafel een bbq/vuurplaats. Belangrijk is wel om dit ver van tevoren te boeken omdat Amerikanen er zeker in het weekend zelf ook op uit trekken.
  5. In Las Vegas hebben we de strip bezocht, de camper hebben we buiten de stad bij Oasis Resort gezet. Leuk met kinderen is M&M World, de fonteinenshow bij het Belaggio en hun helden als Hello Kitty en Elmo die op de boulevard lopen en met wie ze op de foto kunnen.
  6. We zijn geeindigd in Los Angeles waar we een huis (weer via Airbnb) aan het strand bij Santa Monica hadden. Leuk om daar de pier te bezoeken waar ze een soort van permanente kermis hebben. Mis niet de verse lemonade van Hotdog on a Stick!
  7. Om de parken niet – the American way – alleen vanuit de auto te zien hebben we rugdragers van Deuter gekocht die geschikt zijn voor kinderen t/m 25 kg
  8. Bij Wallmart kun je goedkoop autostoeltjes, speelgoed, pampers en kleding kopen. Dat scheelt weer kilo’s bagage slepen en zo heb je ruimte om je aankopen bij een van de vele Premium Outlets mee terug te nemen (is de moeite waard met de huidige koers).
  9. En last but not least regel van tevoren je ESTA, Internationaal Rijbewijs en een goede reisverzekering inclusief medische dekking (wij zijn op Emergency Care geweest en ontvingen een rekening van 5.000 USD!!!). Ook loont het om ver van tevoren je ticket te regelen zodat een directe vlucht nog betaalbaar is en je enorme vroegboekkorting krijgt op het huren van een camper.

Deze blog is geschreven door gastblogger Anick de Ronde.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.