Vive Le Voyage

Tobago island tour

Van Trinidad & Tobago is Tobago het kleinste eiland en telt slechts 50.000 inwoners, waarvan de meeste in de hoofdstad Scabourough wonen. Je kan de mooie natuur en tropische stranden van het eiland dan ook makkelijk in een dag verkennen tijdens een Tobago island tour. Benieuwd naar het eiland; dit zijn mijn highlights.

Uitzichtpunten en watervallen

Op verschillende plekken op het eiland heb je een schitterend uitzicht op de Atlantische of Caribische oceaan en de kleinere naastgelegen eilanden. Pigeon Peak is het hoogste punt van het eiland vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt. Een ander bekend uitzichtpunt is Fort King George dat in 1780 is gebouwd door de Britten. Het voormalige koloniale kamp is nog in goede staat en heeft een aantal mooie vergezichten.

Het eiland kent de naast de vele uitkijkpunten en stranden ook een mooie natuur. Argyle Falls is de grootste waterval van het eiland en is met een korte wandeling van ongeveer 20 minuten te bereiken vanaf de weg.

Viewpoint from Fort King George

Palmbomen

Wat is een Caraïbisch eiland zonder strand? Tobago heeft een aantal schitterende bounty stranden, die zo op een ansichtkaart kunnen.

Englishman’s Bay

Een afgelegen strand tussen Castara en Parlatuvier omringd door palmbomen, heldere, stromende beekjes en watervallen.  Vergeet je snorkelsetje niet om de tropische vissen te bewonderen.

Pigeon Point  

Dit strand ligt op 20 minuten van Scabourough en  is onderdeel van Pigeon Point Heritage Park. Om het hagelwitte palm strand te betreden moet je een kleine toegangsprijs betalen. Dit is het zeker waard al is het maar vanwege de houten jetty, ook wel één van de meest gefotografeerde jetty’s van de wereld. Op het strand verhuren ze ligbedden en parasols en er zijn diverse foodcourts aanwezig.

Store Bay

Een klein koraal zandstrand waar je ligbedden en parasols kunt huren. Het kalme, heldere zeewater in de baai is ideaal om in te zwemmen en te snorkelen. Wil je de perfecte stranddag compleet maken, bestel dan een cocktail.

Englischman's bay

Glass bottom boat

Aan de luie toerist is ook gedacht. Wil je tropische vissen zien maar heb je geen zin om nat te worden, boek dan een tour met een glass bottom boat. Vanaf Pigeon Point en Store Bay vertrekken dagelijkse diverse boten voor een korte tour naar  Buccoo Reef een waar labyrint van koraal en de Nylon Pool; een zandbank midden in de oceaan.  Het is een vreemde gewaarwording om tientallen meters uit de kust in zeer ondiep water te kunnen zwemmen en op een zandbank te zitten.

Vergeet tijdens de trip niet door het glas naar de bodem van de oceaan te kijken.

Nylon pool

Op www.tobagoislandtours.com en www.alibaba-tours.com kan je nog veel meer informatie vinden over de diverse island tours die je kan boeken op Tobago.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.