Vive Le Voyage

Top 3 koffietentjes in Nijmegen

koffietentjes in nijmegen hotspots van nijmegen

De rust is weer teruggekeerd in Nijmegen. Na een week lang wandelaars en feestend publiek door de stad in verband met de Nijmeegse Vierdaagse (dit jaar de 100ste editie) is het daarom tijd om tot rust te komen in één van de toffe hotspots van Nijmegen. Ook als je niet kilometers gelopen hebt of de beest hebt uitgehangen tijdens de Zomerfeesten. Tijdens een koffietentje-middag in Nijmegen heb ik mijn hotspots in Nederland uitgebreid, daarom 3 koffietentjes in Nijmegen waar ik verliefd op ben geworden.

Down Town

Eén van de nieuwste koffietentjes in Nijmegen is Down Town. Door het vele wit heeft het een frisse look. Zit het weer niet zo mee? Dan neem je plaats in het raam om alsnog naar het langslopend publiek te kijken, want ‘mensen kijken’ blijft een leuke hobby. Voor een ontbijt, verrassende lunch, koffie en gevulde kokosnoot met kokosmelk ben je bij Down Town aan het goede adres.

koffietentjes in nijmegen hotspots down town

Adres: Kannenmarkt 16

Smaakrijk

Midden in het centrum van Nijmegen vind je Smaakrijk en zijn verrassende tuin. Deze hotspot van Nijmegen heeft een klein terras aan de voorkant, maar een rustgevende tuin aan de achterkant. Zowel binnen als buiten geniet je van een goed gevuld bord tijdens de lunch met een bijbehorend sapje of koffietje.

koffietentjes in nijmegen hotspots van nijmegen smaakrijk

Adres: Lange Hezelstraat 12

Bairro Alto

Van de ene unieke verbazing naar de andere. Bij Bairro Alto drink je namelijk een goed gevulde mok met basilicum thee en kaneel, maar ben je ook welkom voor een picknick voor de deur. Bestel binnen, neem plaats op het grasveld voor de deur en zodra je nummer bij de voordeur verschijnt staat jou picknickmand klaar.

koffietentjes in nijmegen hotspots van nijmegen bairro alto

Adres: Kannenmarkt 6

Koffietentjes in Nijmegen spotten is een gezellige activiteit. Maak een soort tour voor jezelf, waarbij je koffie drinkt en een lekker stuk taart eet bij de één, een lunch bij de volgende en een thee bij weer een andere hotspot. Is weer eens iets anders dan een dagje winkelen in Nijmegen. Wissel jij je dagje of weekendje in Nijmegen toch liever af met andere activiteiten. Onze Nijmeegse Marieke barst van de tips over Nijmegen!

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.