Vive Le Voyage

Top 5 attracties in Beijing, China.

De Verboden Stad

Beijing, ook wel bekend als Peking, is één van de grootste steden in China en één van de meest dichtbevolkte steden in de wereld. De stad telt zo´n 19,5 miljoen inwoners, 5 miljoen auto´s en rond de 350 McDonald´s vestigingen. Bezoek je Beijing, dan heb je aan een paar dagen niet genoeg. Ik heb Beijing twee keer bezocht en tijdens beide reizen de stad op een andere manier ervaren. Hieronder mijn top 5 attracties van Beijing, die je moet zien.

1. De Verboden Stad
De Verboden Stad is het grootste paleizencomplex ter wereld. Het is de thuisbasis geweest van 24 keizers en wordt ook wel gezien als het hart van China voor 500 jaar. Onder de locals is deze stad bekend als Gu Gong. Het is een van de attracties die je absoluut moet bezoeken. Als toerist kan je hier makkelijk een dag spenderen. In de Verboden Stad zitten diverse restaurants waar je kunt eten. Gidsen bieden zichzelf in overvloed aan bij de entree van de Verboden Stad.  Tip: ga voor de audiotour, deze is er in 30 talen en je betaalt ¥40 (+/- 5 euro).

IMG_2201

2. De Chinese muur of Grote Muur
De Chinese muur is het symbool van China. Het staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Een bezoek aan Beijing kan niet zonder de Chinese muur gezien te hebben. De beste manier om de Chinese muur te bezoeken is middels een van de tours die bij de hotels of hostels worden aangeboden. Badaling ligt het dichtst bij de muur vanaf de hoofdstad Beijing. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Beijing. Je kan ervoor kiezen om de muur “gewoon” te bezoeken of op de muur te gaan hiken. Het laatste is het meest populair. Je bent zo’n vier uur bezig om de muur te beklimmen en komt dan langs zo’n 22 uitkijkpunten, die allen zeer fotogeniek zijn. Trouwens, wees voorbereid toiletten zijn heel schaars rondom de muur. Tip: zorg ervoor dat je goede wandelschoenen bij je hebt en neem voldoende water en eten mee. Op de muur verkopen straatverkopers voor het 5-voudige eten en drinken. De tour kost ¥300 (+/- 37 euro).

Chinese Muur

3. Tiananmen square of het plein van de Hemelse vrede
‘s Werelds grootste openbare plein waar je de hele dag mensen kan gaan bekijken. Op het plein kunnen minstens 1 miljoen mensen samenkomen. Het staat ook wel bekend als het plein van Mao. Hier maakte Mao Zedong de Volksrepubliek China bekend. Op de voorkant hangt het portret van Mao. Als je op het plein rondloopt, is de kans groot dat Chinezen met je op de foto willen.

Tiananmen square

4. Lama Tempel
Een van de meest prachtige Tibetaanse boeddhistische kloosters buiten Tibet. Als je de tempel vroeg bezoekt, dan kun je de monniken zien bidden. In de omringende straten kun je overal wierookstokjes kopen dat locals, maar ook toeristen, gebruiken om te bidden in de tempel. Tip: ga hier ook voor de audiotour. Je betaalt ¥50 (+/- 6 euro).

IMG_2354

5. Tempel van de Hemel
De Tempel van de Hemel, een verzameling van altaren en hallen, ligt in een prachtig park. Het is een goed voorbeeld van design architectuur uit de Ming tijd. In de Ming-dynastie vonden hier allerlei plechtige en rituele ceremonies plaats.  Vlakbij het park ligt één van leukste markten van Beijing, de Hongqiao Pearl Market. Tip: koop een “through ticket”, wat toegang geeft tot het park en de tempels. Zo’n ticket scheelt tijd.

IMG_2556

Houd rekening met de nationale feestdagen en vakanties van de Chinezen, want op deze dagen is het een gekkenhuis bij alle attracties. Dit zijn de dagen dat je grootste attracties wilt ontlopen, maar juist kiest voor de buiten de gebaande paden van Beijing.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.