Vive Le Voyage

Top 5 gratis reisapps

gratis reisapps

Hoewel het heerlijk is om je telefoon uit te hebben staan op vakantie zijn er toch erg handige reisapps die je vakantie een stuk gemakkelijker kunnen maken. Onderstaand mijn top 5 gratis reisapps waarvoor jij graag je telefoon aan laat.

1. PackPoint

Om je vakantie zo relaxed mogelijk te beginnen is er een app die je helpt bij het bedenken wat je allemaal moet meenemen. Je voert in waar je naartoe gaat, wanneer en wat je allemaal gaat doen en je inpaklijst wordt voor je samengesteld. Heerlijk toch! in je koffer afvinken en je bent klaar.
De app is gratis te downloaden voor iOs en Android.

2. JetlagRooster

Jetlag Rooster is een website en app die op basis van wetenschappelijk onderzoek je helpt een jetlag te voorkomen. Je vult simpelweg in uit welk lang je vertrekt en naar welk land je toe gaat, aankomsttijden en hoe laat je normaal gaat slapen. Vervolgens wordt er een advies opgesteld wanneer je het beste kunt gaan slapen en wat je bijvoorbeeld kunt doen om wakker te blijven. Zo kom je fris en fruitig je eerste dag door.
De app is gratis te downloaden voor iOs en Android.

3. Stay.com

Super toffe en handige website en app. Als je tips wilt van locale koks, artiesten en baristas dan zit je in deze app helemaal goed. Zij weten waar het gebeurd in de stad en delen dit graag. Verder kun je in de app gebruik maken van offline kaarten en je eigen guide samenstellen voor je reis of citytrip.
De app is gratis te downloaden voor iOs en Android.

4. Google Goggles

Hou deze app boven die onleesbare Chineze menukaart en hij zal hem voor je vertalen. Sta je voor een monument en heb je geen idee wat je ziet? Maak met de app een foto van het monument en de app zal je alle in’s en out’s over vertellen. Dus geen suffe gids met vakantie zinnetjes en een naslagwerk van monumenten en must-sees meer.
De app is gratis te downloaden voor iOs en Android.

5. Polarsteps

Dankzij Polarsteps is de tijd van reisverslagen bijhouden verleden tijd. De app doet dit voor jou, zodat jij nog meer kunt genieten van je reis. Hij brengt letterlijk je reis in kaart zonder dat jij je telefoon uit je zak hoeft te halen. Je hoeft enkel in te stellen van wanneer tot wanneer je een reis gaat maken en hij begint automatisch op die datum met het bijhouden. Je kunt vervolgens zelf je verhalen, foto’s toevoegen aan je route.
Top app, ik schreef hier eerder al een blog over.
De app is gratis te downloaden voor iOs en binnenkort ook voor Android.

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.