Vive Le Voyage

Top 5 unieke overnachtingen

overnachting

Ben jij de standaard overnachtingen in een hotel ook een beetje zat? Nou, ik wel! Daarom heb ik mijn top vijf unieke overnachtingen op een rijtje gezet voor de ontdekkende reiziger om de standaard overnachting even helemaal te kunnen vergeten!

1. Glazen iglo’s in Finland

Altijd al het noorderlicht willen zien? Dit kan terwijl je in een heerlijk warm bed ligt vanuit de glazen iglo’s van Kaskslauttanen Arctic Resorts in Finland. Het resort biedt verschillende soorten iglo’s aan om in te overnachten waaronder de houten iglo, de iglo van sneeuw en mijn persoonlijke favoriet de glazen iglo. Vanuit de glazen iglo kan op een comfortabele manier worden genoten van de prachtige, natuurlijke lichtshow die zich erg vaak afspeelt in Finland. Mocht je pech hebben en het noorderlicht moeten missen, het is gelukkig vaak helder in Finland waardoor de sterrenhemel ook al reden genoeg is om te willen overnachten in deze iglo’s van glas.

Kakslauttanen

Photo by Greenland Travel / BB CY

2. Magic Mountain lodge in Chili

De Magic Mountain lodge in Chili is niet alleen bijzonder door de opvallende vorm van het bouwwerk maar ook door de uitzonderlijk mooie natuur waardoor het gebouw wordt omringd! Het hotel staat midden in het Huilo Huilo reservaat in Chili wat de bestemming voor de natuurliefhebber een must maakt. Het bizarre bouwwerk wordt opgenomen in de natuur en lijkt uit de grond te zijn opgerezen. Mocht je de voordeur van het hotel zoeken, deze is alleen bereikbaar via een hangbrug!

Magic Mountain lodge

Photo by Tony Guyton / CC BY

3. Slapen in een grot in Turkije

Het Gamirasu Cave Hotel in Turkije maakt het mogelijk om te overnachten in een grot. Het hotel ligt in de buurt van Ürgüp in het midden van Turkije en is gemaakt uit het vulkanische gesteente dat veel voorkomt in deze streek. Vroeger werden deze grotten bewoont door monniken maar tegenwoordig vormen ze een verblijfsaccommodatie van de toeristische bezoeker. Mocht je er voor kiezen om te overnachten in dit geweldige hotel is het ook zeker aan te raden om deel te nemen aan een ballonvaart over dit prachtige gebied! Dit staat ook zeker op mijn bucket-list!

Gamirasu  Cave Hotel

Picture by sunriseOdyssey / CC BY

4. Een boomhut in het regenwoud van Canada

Deze bizarre boomhutten van Free Spirit Spheres vind je tussen de bomen in het regenwoud van Vancouver Island in Canada. Ondanks dat deze boomhutten er erg simpel uitzien, is het mogelijk om met zijn tweeën in een luxe tweepersoonsbed te slapen. Op de site wordt beloofd dat zelfs bij harde wind de boomhutten nauwelijks bewegen door het speciale ophangsysteem. Ik raad jullie toch aan om eerst een overnachting op een windstille dag uit te proberen om te voorkomen dat je zeeziek uit bed rolt.

Free Spirit Spheres

Picture by Kyle Greenberg / CC BY

5. Drijven op Lake Malaren in Zweden

Utter Inn begon als een kunstproject maar is nu een drijvend hotel op het Lake Malaren in Zweden. Het kleine rode huisje heeft twee kamers en is alleen maar bereikbaar met een boot. De slaapkamer ligt drie meter onder het wateroppervlak van het meer. Mocht je opzoek zijn naar luxe dan is dit kleine huisje misschien niet helemaal wat je zoekt. Ik durf je in ieder geval te verzekeren dat het een ervaring is om nooit te vergeten!

Welke unieke overnachting staat bovenaan jouw bucket-list?

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.