Vive Le Voyage

Top 7 leukste Lonely Planet boeken

Een echte travel addict houdt zich het liefst zoveel mogelijk bezig met reizen. Helaas kunnen we niet allemaal constant op reis zijn ;) Ik vind het daarom altijd heerlijk om reisboeken, tijdschriften of blogs te lezen. Naast ontzettend veel mooie reisgidsen van verschillende bestemmingen heeft Lonely planet ook leuke reisboeken met verschillende thema’s. Hierbij mijn top 7!

1. By The Seat Of My Pants

In dit boek lees je verschillende hilarische reisverhalen met de leukste ervaringen, onverwachte omwegen en ongeplande avonturen. Het bevat 31 humoristische verhalen geschreven door bekende en onbekende reizigers en schrijvers.

2. Best Ever.. Travel Tips, Video Tips & Photography Tips

De Best Ever boekjes zijn 3 verschillende kleine boekjes met ongeveer 50 reistips, fotografietips en videotips. Ze zijn leuk vormgegeven en hebben een handig formaat, dus ook gemakkelijk om mee te nemen.

3. How to Pack

Wederom een ontzettend leuk vormgegeven boekje met verschillende tips en technieken voor het inpakken van je bagage. Met deze tips zorg je ervoor dat je zo licht en georganiseerd mogelijk reist.

4. Worlds Best Street Food

Een kookboek met 100 heerlijke gerechten van over de hele wereld. Van taco-kar tot noodle kraam en van voedselmarkt tot ijssalon. Het bevat gemakkelijke instructies, ingrediëntenlijsten en verleidelijke foto’s. Dit boek is je gids voor ‘s werelds meest verse, smakelijke en verassende street food.

5. The Big Trip

Ben je van plan om een tussenjaar te nemen om te gaan reizen? The Big Trip bereid jou voor op je ‘gap year’. Het boek geeft een handige planning betreffende gezondheid, veiligheid, kosten, tickets etc. maar ook informatie over vrijwilligerswerk en werken in het buitenland. In het boek zitten diverse reisroutes met kaarten en je leest veel tips, handige informatie en verhalen van reizigers en experts.

 

6. The Ultimate Travelist

Zoals eerder genoemd in mijn artikel over de leukste reiscadeaus voor een travel addict; The Ultimate Travelist, omdat ‘ie ook gewoon leuk is om zelf te hebben ;) Een compilatie van de 500 mooiste bezienswaardigheden en plaatsen ter wereld die je absoluut gezien moet hebben. Ook leuk, het kleurboek van The Ultimate Travelist met de 100 mooiste plaatsen en bezienswaardigheden.

 

7. The Best Things In Life Are Free

The Best Things In Life Are Free zit vol met handige bespaar tips en tricks voor op reis. Van gratis parken, musea en cursussen tot ideeën van locals over eten, plaatsen, activiteiten en bezienswaardigheden. Het boek behandeld 60 grote steden en helpt iedere budget reiziger om zoveel mogelijk uit zijn/haar trip te halen.

Check voor de meest actuele prijzen de webwinkel van Lonely Planet.

Tip

Lonely planet heeft vaak aanbiedingen op boeken en gidsen welke niet gelden bij bijvoorbeeld bol.com. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Lonely Planet krijg je hier meldingen van en kan je aardig wat besparen.

Veel leesplezier!

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.