Vive Le Voyage

Top 6 gratis reisapps!

top 6 gratis reispaps

Zowel voor, tijdens als na je reis zijn apps naast handig ook leuk. Zo leer je een lokaal woordje spreken, zoek je de beste route op bestemming, ga je met een local op pad en leg je alle mooie kiekjes vast in een fotoboek. Juist, daar zijn allemaal gratis reisapps voor. Wij zetten er zes voor je op een rijtje.

1. HereWeGo

Gratis offline navigatie voor fiets, wandelen, auto, en OV. Ideaal voor op vakantie!
Je download simpelweg de kaart van het betreffende land en hopla je kunt offline navigeren met deze reisapp.

Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

2. PackPoint

Geen zin om je moeder te bellen wat je ookal weer allemaal mee moet nemen voor je reis ;-). PackPoint bepaald op basis van je bestemming, duur, je activiteiten daar en lokale gegevens als weer wat je allemaal in moet pakken. Heerlijk zo een kant en klaar lijstje, niet nadenken en snel pakken.

Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

3. Duolingo

Nog even snel je Spaans of Italiaans bijspijkeren? Met deze super leuke gratis reisapp leer je snel de basis van elke taal, zodat jij je kunt redden op vakantie.

Deze app is beschikbaar voor iOS, Android én Windows Phone.

4. Trover

De mooiste plekken ontdekken bij jou in de buurt? Bekijk de foto’s van reizigers die jou voorgingen en ontdek op die manier de hotspots die je echt niet wilt missen! En deel jouw hotspots met andere reizigers met Trover. Natuurlijk kun je ook op Instagram veel visuele inspiratie op doen, maar deze app is zeker een aanrader om ook te raadplegen voor inspiratie!

Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

5. Journi

Ik heb altijd de tik om na mijn reis een fotoboek te willen maken ter herinnering en die moet dan wel chronoligsch zijn. Het is mijn visuele en tekstuele dagboek! Maar dat betekent wel dat ik tijdens mijn reis al dingen moet documenteren en dat doe ik in Journi. Mega toffe app die je in staat stelt je eigen blog, dagboek en journal bij te houden van jouw reis.

Je kunt je vrienden uitnodigen om je reisverhalen te volgen. Verhalen van andere lezen ter inspiratie en tot in detail je reis vastleggen (als je wilt).

Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

6. Couchsurfing Travel App

Een app voor de echte avonturier! Naast dat je een bank kunt vinden om op te crashen is de app meer dan dit. Het is een app ingericht op het ontmoeten van locals en reizigers bij jou in de buurt en het geeft een overzicht van evenementen in de buurt. Alles in deze app is gericht op een meer persoonlijke ervaring van een plaats. Super tof!

Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Welke van de zes gratis reisapps ga jij downloaden?

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.