Vive Le Voyage

Top 3 Musea in New York

Als je naar New York gaat, kan je naast de geweldige sights ook besluiten een museum te bezoeken. Hier mijn top 3 leukste musea in New York:

The Metropolitan Museum

Toch wel het bekendste museum van New York, met een gigantische collectie; je hebt wel zeker een halve dag nodig om er doorheen te lopen (lijkt wel een beetje op het Louvre). Neem er je tijd voor, maar ga absoluut naar het Egypte gedeelte waar een waanzinnige Temple of Dendur staat. In deze zaal wordt ook elk jaar het Met Gala gehouden, georganiseerd door Anna Wintour (Vogue), het grootste charity event van het jaar waar alle celebs uit de fashion wereld op afkomen. De Met ligt aan het Central Park en naast het Guggenheim Museum (mooi van buiten, saai van binnen) dus goed te combineren voor een heerlijk dagje New York.

guggenheim

The Frick Collection

Ligt ook op loopafstand van de Met en is een wat kleinschaliger museum/ privé collectie verzameld door Henry Frick, begin 20e eeuw. Heerlijk om 2 uurtjes doorheen te lopen, vanwege het mooie huis en de unieke collectie schilderijen. De Frick heeft voornamelijk schilderijen hangen van de Europese meesters, zoals Rembrandt – Goya, Bellini, Vermeer en Gainsborough. Een aanrader!

MOMA (Museum of Modern Art)

moma2 moma3

Mijn favoriet van alle musea in New York, het MOMA is een prachtig museum, midden in hartje New York, met een collectie schilderijen & beelden zoals Starry Night van Van Gogh en Monet’s Waterlelies. Heerlijk om te combineren met een bezoek aan Rockefeller Center of een paar uurtjes shoppen in de buurt.

moma1

Wil je een mooie wandeling maken door New York, lees dan: De Highline & Meatpacking District

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.