Vive Le Voyage

Tropical vibes op Curaçao!

Chill&Grill

Ik ben gek op eilanden. Voor een half jaar wonen en werken op een paradijselijk eiland als Curaçao is dan ook een droom die werkelijkheid is geworden. Want, werkelijk overal waar je op Curaçao bent, voel je de tropical vibes. Ik moet natuurlijk toegeven dat ik na drie weken nog niet eens de helft van het eiland heb gezien. Daarom is dit mijn top vijf van de leukste en meest tropische plekjes op Curaçao tot nu toe.

#1 & 2 Cabana Beach & Mood

Een van de leukste dingen aan een tropisch eiland is het bezoeken van de vele prachtige stranden. Een erg leuke plek om naar het strand te gaan is Mambo Beach. Naast dat het zand op deze plek erg mooi wit is, valt er ook van alles te beleven. Als je naar dit bruisende gedeelte van Curaçao gaat, mag een bezoekje aan het relaxte Cabana Beach en het daarnaast gelegen Mood absoluut niet ontbreken. De perfecte plek om de relaxte tropical vibes optimaal te ervaren.

Bij Cabana Beach en Mood is het mogelijk om bij te komen op het strand, een duik te nemen in de prachtig blauwe zee, maar ook zeker niet onbelangrijk, het is hier mogelijk om te genieten van overheerlijke vruchtensappen, smoothies en de lekkerste gerechten. Echt een aanrader!

#3 Cas Abao

Cas Abao is nu al een van mijn favoriete stranden. Het strand is niet extreem groot en wordt aan weerszijde omarmd door rotsen. Op deze rotsen groeien de kenmerkende gigantische cactussen die overal groeien op Curaçao. Het leukste aan Cas Abao zijn alle palmbomen met kokosnoten, kleurrijke wegwijs-bordjes en de duikschool die zich bevindt op het strand. De super heldere, blauwe zee en het parelwitte strand maken Cas Abao tot een absolute aanrader!

Cas Abao

#4 Pietermaai

Een plek die natuurlijk niet mag ontbreken in dit lijstje is de wijk Pietermaai. De schattige en gekleurde huisjes in dit deel van Willemstad geven mij, elke keer als ik door dit gedeelte rijd, weer goede zin. Gele, roze, groene en blauwe huisjes wisselen elkaar af in de straten van Pietermaai. Niet alleen erg leuk om te zien maar zeker ook een leuke wijk om foto’s te maken voor de fotografieliefhebbers onder ons!

Pietermaai

#5 Chill & Grill

Iedereen die Curaçao bezoekt, moet een keer een drankje drinken in deze super leuk, ingerichte strandbar. Niet alleen hangt er een relaxte, tropische sfeer, ook de inrichting van de bar zorgt er nu al voor dat dit een van mijn favoriete plekjes is! Mocht je niet zeker weten waar je heen moet, ga dan naar Chill & Grill, er hangen natuurlijk niet voor niks honderden, kleurrijke wegwijs-bordjes.

Chill&Grill

Zodra ik meer leuke plekjes heb gevonden, waar je de typische Caribische tropical vibes kan vinden, zal ik hier een tweede blog over schrijven. Heb jij nog tips of aanraders voor mij? Laat het mij dan zeker weten in een reactie hieronder!

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.