Vive Le Voyage

Tropisch eiland met karakter op de Filipijnen

Camiguin vulkaan

Met meer dan 7000 eilanden in de Filipijnen is het niet zo gemakkelijk kiezen. Er is zeker wel ergens een afgelegen maagdelijk eiland te vinden waar je helemaal van de beschaving kan ontsnappen. Ben je liever omgeven door massa’s andere toeristen, dan ga je gewoon naar Boracay. Wij zochten en vonden iets tussenin: Camiguin Island, een tropisch eiland vol karakter en prachtige natuur!

Camiguin road

Zijn spectaculaire vorm kreeg Camiguin eiland van zeven vulkanen. De naam Camiguin betekent ook letterlijk ‘born of fire’. De hoogste vulkaan is 1600m, ideaal voor een stevige trekking. Of wat dacht je van een waterval van 70m waaronder je kan zwemmen? Door de vulkanische activiteit vind je op het eiland verschillende hot springs waar je in kan relaxen. Maar bij warm weer geniet je misschien liever van één van de cold springs. En dan is er ‘White Island’, een strook perfect wit zand met prachtig zicht op Camiguin eiland. Ideaal om te snorkelen of om te genieten van de zonsopgang of ondergang. Een andere korte bootrit brengt je naar Mantigue Island, een klein paradijsje met ideaal strand en wat boompjes voor verkoeling. Overal rond Camiguin is er voor duikers onder water heel veel te ontdekken.

De sfeer op het eiland was voor ons heel uniek, zo totaal anders dan wat wij gewoon zijn van een tropisch eiland in Thailand, Maleisië of Indonesië. Alles op Camiguin eiland gebeurt rond die éne weg die je in 60km helemaal rond het eiland brengt. Perfect dus om met een scooter van alles te ontdekken. De Spaanse invloed is nog overal voelbaar en is zijn eigen leven gaan leiden op Camiguin. Door de kleurrijke oude Spaanse kerkjes in de tropische omgeving waan je je soms ergens in Zuid-Amerika. De zeker 50 schooltjes op het eiland hebben elk een eigen schooluniform. Tijdens de middagpauze of na de school hangt in de buurt van de scholen (overal dus) een levendige sfeer met overal een eigen kleur.  En toch hangt er tegelijk een rust over het eiland. De levensstandaard ligt hoog en er is geen criminaliteit. Iedereen is blij en vriendelijk en niemand is opdringerig. Het toerisme overheerst het eiland niet. Je vindt dus niet op elk stukje strand een reggae bar of visrestaurant. De restaurants liggen vooral langs die ene weg en verder landinwaarts.

Camiguin white island

Camiguin Spaans kerkje

Camiguin volcanic beach

Logeertip

Alleen al voor de toffe naam is deze accommodatie de moeite: Somewhere Else.  Twee unieke stijlvolle huisjes op een prachtig grasveld met palmbomen vlak tegen het strand. De eigenaar is een Fransman en het wordt gerund door 3 ongelooflijk sympathieke en warme Filipijnen.

Camiguin Somewhere else

Nog meer inspiratie nodig?

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.