Vive Le Voyage

U Bein-brug in Myanmar

De U Bein-brug over het Taungthmanmeer mag niet ontbreken wanneer je Mandalay bezoekt. Het is een voetgangersbrug bij Amarapura, ongeveer 45 minuten rijden vanaf Mandalay. Het is met ruim 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. De beste tijd om deze brug te bezoeken is rond zonsondergang. Honderden dorpelingen en monniken pendelen dan heen en weer op de brug. Voor fotografie liefhebbers is dit geweldig! Vooral als je naast de brug staat. Wees niet verrast hoeveel mensen (+/- 25) hier staan om foto’s te maken. Je kan ook met de boot over het Taungthmanmeer varen en teruglopen via de brug. Als je aankomt met de taxi of met een touringcar zie je de boten al liggen. Bij de brug zijn een tal van restaurantjes te vinden, waar je o.a. heerlijke verse kokosnootwater kan nuttigen.

Hierbij een foto-impressie van de U Bein-brug:

U Bein-brug

U bein-brug

U bein-brug

U bein-brug

U bein-brug

Meer weten over bezienswaardigheden in Mandalay, lees dan de blogs over de bezienswaardigheden van Mandalay en het Maha Ganayon Kyaung klooster.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.