Vive Le Voyage

Ulladulla: een plek om geheel tot rust te komen

Ulladulla, zo’n 250 km ten zuiden van Sydney, is een plek waar elke chaoot tot rust kan komen. Midden tussen de bergen en de uitgestrekte natuur is ook nog eens genoeg te beleven.

Het karakteristieke Milton

Het authentieke dorpje Milton dat op steenworp afstand ligt vanaf Ulladulla, zit elk weekend vol met bewoners en toeristen die genieten van de rust en de gezelligheid. Elke lunchroom of koffieshop houdt opvallend veel rekening met het aanbieden van gezond eten, en met het serveren van gluten-, lactose- of suikervrije prodcuten. Het beste eten van het dorp? Dat kun je bij de Pilgrims vinden. Tenminste, als we het advies van de lokale mensen moeten geloven…

Zandstranden en hoge golven

Dichtbij dit dorpje liggen diverse mooie stranden, waaronder Mollymook Beach. Nabij Ulladulla liggen genoeg stranden waar de zee zich prima leent om te surfen op de hoge golven. Mocht je geluk hebben dan spot je in de lente ook nog dolfijnen en walvissen bij het Warden Head Ligthouse als uitkijkpunt, in Ulladulla. Vanaf dit uitkijkpunt loopt een wandelpad naar een strand waar je alleen komt als je een buurtbewoner bent, of als je een toerist bent die getipt is om daar naartoe te gaan. Jij valt nu dus onder de laatste categorie.

Avonturieren in de bush

Ulladulla is een perfecte plek om je in je sportieve wandeloutfit te hijsen. Er zijn hier namelijk genoeg mogelijkheden om letterlijk de bush in te trekken. Neem bijvoorbeeld de Pigeon House Mountain. Zulke bushwalks zijn inclusief adembenemende uitzichten. Terwijl je op de wandelpaden loopt zijn er ook nog wilde dieren te ontdekken, zoals kangoeroes. Best wel een leuke bijkomstigheid, toch?

6
Mollymook Beach

9
Uitkijkpunt Warden Head Lighthouse

2
Uitzicht tijdens de bushwalk

11
Bushwalk inclusief kangoeroes spotten

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.