Vive Le Voyage

Valencia, de stad van kunst en wetenschap

Ciudad de las Artes y las Ciencias, ook wel de stad van de kunst en wetenschap is dé bezienswaardigheid van Valencia. In 2009 is het laatste gebouw van dit imposante complex afgerond dat maar liefst een oppervlakte van 350.000 vierkante meter beslaat.

Het ontstaan

Na Madrid en Barcelona is Valencia de belangrijkste stad van Spanje. De toeristen bleven echter weg. Het stadbestuur vond in de jaren negentig tijd voor verandering. Valencia moest op de kaart worden gezet en een modern en internationaal uitstraling krijgen. Dat is gelukt met de realisatie van Ciudad de las Artes y las Ciencias ontworpen door de architecten Santiago Calatrava en Félix Candela.

De imponaste gebouwen van Ciudad de las Artes

De 6 gebouwen

Je kijkt je ogen uit wanneer je in stad van kunst en wetenschap rondloopt. Het is ook de perfecte plek om mooie foto’s te maken. Trek hier voldoende tijd voor uit zodat je alle gebouwen vanuit verschillende perspectieven kunt fotograferen. Het complex bestaat namelijk uit zes imposante bouwwerken die je afzonderlijk van elkaar kunt bezoeken:

  • L’Umbracle
  • Palau de les Arts Reina Sofia
  • L’Oceanogràfic
  • L’Hemisfèric
  • Het Museu de les Ciències Príncipe Felipe
  • Het Agora

Ben je een liefhebber van de onderwaterwereld, bezoek dan L’Oceanografic. Het grootste aquarium van Europa. In diverse tanks met meer dan 42 miljoen liter water zwemmen duizenden zeedieren rond. De wetenschappers kunnen hun hart ophalen in Het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe. Op een speelse en interactieve manier kom je alles te weten over wetenschap en technologie. In L’Umbracle bevind zich een mooie tuin.

Ciuad de Las Artes, de perfecte plek om foto's te maken

Openingstijden en tickets

Voor alle gebouwen gelden ongeveer dezelfde toegangsprijzen. Koop een combiticket als je meerdere onderdelen wilt bezoeken. Hier vind je ook informatie over actuele openingstijden en het filmaanbod voor L’Hemisfèric.

Tip: de fiets is de ideale manier om vanuit het centrum naar Ciudad de las Artes y las Ciencias te rijden. Op tientallen plekken in Valencia kan je fietsen huren. Fiets na je bezoek door naar het strand om te genieten van de lokale paella.

Pak de fiets naar Ciudad des les Artes

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.