Vive Le Voyage

De Great Coast Road vanaf Abel Tasman

Een ultieme vorm van vrijheid ervaar je in Nieuw-Zeeland. Huur een camper en bezoek de meest uiteenlopende landschappen. In deze blog neem ik je mee over de weg van Abel Tasman, via de Great Coast Road tot de wereldberoemde Franz Josef en Fox gletsjers.

Tip: Overweldigd door alle interessante plekken? Als er iets bij zit wat past bij jouw reiswensen, schrijf het dan direct op een landkaart.

27 New Zealand Road

Een van de wegen tussen Lake Rotoiti en de Buller Gorge rivier

De wijnstreek Marlborough, grenzend aan Abel Tasman

Met spierpijn van het wandelen of kajakken in Abel Tasman is het fijn om een dagje met de camper te rijden. Als je vanuit Marahau vertrekt zul je merken dat het landschap verandert. De beboste bergen maken plaats voor de wijngaarden rond Redwood Valley. De ideale streek om een wijntoertje te doen. Geen zin in? Koop een fles bij een van de wijngaarden.

Lake Rotoiti, een absoluut hoogtepunt!

Ken je dat gevoel dat alles samenkomt? Geluk en een gevoel van vrijheid. Lake Rotoiti kan dat met je doen. Een strak blauwe lucht, helder water, verweerde vlonder en de bergtoppen rond het water. Prachtig! Misschien een idee om het wijntje uit Marlborough hier op te drinken?

Tip: Stop ook af en toe op de rustige weg tussen Golden Downs en Kikiwa. Wij vonden het landschap prachtig.

28 Lake Rotoiti

Op de steiger bij Lake Rotoiti

Richting Westport over de Great Coast Road

Op de weg richting de kust vind je (met een omweggetje) de Maruia Falls en de Buller George Swing Bridge. Leuk om over een felblauwe rivier te lopen of met een kabelbaantje terug te ‘vliegen’. In Westport liepen we naar Cape Foulwind. Het uitzicht wat je hier zult vinden lijkt op de adembenemende weg richting Punakaiki. Bij het laatste vind je de toeristische pancake rocks en blowholes. Stop liever af en toe aan de kant van de weg om te genieten van de adembenemende uitzichten of om over een oude brug te lopen waar de Fox River uitmondt in de zee.

Tip: Rijdt met een omweg, via Hokitika Gorge richting de gletsjers. Je zult geen spijt krijgen van dit ritje als je over de hangbrug loopt terwijl het indrukwekkende blauwe water onder je doorstroomt.

29 Bridge Fox River

Over de Fox River

De reisroute samengevat: Van Abel Tasman naar Franz Josef

– Marahau naar Lake Rotoiti; Wijngaarden rond Redwood Valley.
– Lake Rotoiti; Prachtig meer (korte of langere stop).
– Rotoiti naar Westport; Check de Maruia Falls en de Buller George Swing Bridge.
– Westport; Wandel naar Cape Foulwind of loop verder en spot de zeehonden kolonie.
– Westport naar Franz Josef Glacier; Bekijk de rotsformaties bij Punakaiki, de verstopte brug over de Fox River en rijdt met een omweg via Hokitika Gorge.

30 Hokitika Gorge

Hokitika Gorge

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.