Vive Le Voyage

Van de Spit Bridge naar Manly: een tropische (hard)looproute

Om te ontsnappen aan het stadsleven van Sydney hoef je niet ver te gaan. Absoluut niet zelfs. Er is een (hard)looproute van tien kilometer, welke start bij de Spit Bridge. Uiteindelijk eindig je in Manly: het noordelijke deel van Sydney.

Van de Spit Bridge naar Manly

Terwijl jij je aandacht focust op de plek waar je je voeten het beste neer kunt zetten vanwege de stenen die je berg op en af laten lopen, vergeet dan niet om ook een blik op de omgeving te werpen. Het lijkt even alsof jij je in een tropisch regenwoud bevindt, terwijl de zee door de bebossing heen glinstert. En als je dan ook nog oog hebt voor wilde dieren, spot je ongetwijfeld een hoop hagedissen tijdens je tocht naar Manly.

Het Bavarian speciaalbier café

Wil je bij aankomst zeker zijn van een goed biertje met lekker eten, dan moet je bij Bavarian bier café zijn (op advies van een local!). Hier kun je met uitzicht op de zee een heerlijk ijskoud biertje nuttigen, omdat je dat wel verdiend hebt na tien kilometer ploeteren.

Met de ferry terug naar de hectiek van de stad

Na wat bezoekjes aan winkeltjes, het strand en de markt, loopt de dag ten einde en wordt het tijd om terug te gaan naar het centrum van Sydney. De snelste en leukste manier om dat te doen is per ferry. Je vaart terug naar station Circular Quay: de haven die tussen het Sydney Oprah House en de Harbour Bridge in ligt (vergeet je camera dus niet om tijdens de boottocht een aantal kiekjes te maken!). Vanaf daar pak je heel simpel de trein terug naar jouw stekkie.

Doe je dit op zondag? Dan kosten alle ritjes bij elkaar je niet meer dan $2,50. Zondag is namelijk de dag dat iedereen bijna gratis reizen mag.

 

Walk-manly1 Walk-Manly2 Walk-Manly3  Walk-Manly5Walk-Manly4

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

1 Comment

  1. Pingback: Een nieuw huis en een nieuwe job: life goes on | Curly Directions

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.