Vive Le Voyage

Een bezoekje aan van Gogh Village Nuenen

Nuenen is een ware van Gogh stad. De wereldberoemde kunstenaar heeft verschillende jaren geleefd in dit schattige plaatsje en een duidelijke stempel achtergelaten. Hierdoor is Nuenen dan ook meteen de perfecte bestemming voor een dagje weg voor iedereen die interesse heeft in kunst. Waan jezelf door de schilderijen terwijl je de 23 locaties bezoekt in het openluchtmuseum die van Gogh ademen.

Verschillende van Gogh locaties

De Watermolen van Opwetten is een gezellige plek om te bezoeken. De molen is terug te vinden op verschillende schilderijen van de beroemde schilder. De plek is erg nostalgisch en in de bijgebouwen is de afgelopen jaren niks veranderd.  Het gezellige restaurant en de boomgaard met fruitbomen maken deze plek perfect om een middag door te brengen.

Watermollen van Opwetten Nuenen

Een van de leukste locaties die ik heb bezocht in Nuenen is het van Gogh- Roosegaarde fietspad. In het fietspad is een patroon gelegd van lichtgevende steentjes die worden opgeladen als het licht erop schijnt. Als het donker is lichten deze steentjes stuk voor stuk op waardoor het schilderij Sterrennacht tevoorschijn komt.

In het centrum van Nuenen zijn verschillende locaties te vinden die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van van Gogh. Zo is in het centrum het huis van zijn ouders te vinden, dat ook terug te vinden is op het schilderij Pastorie in Nuenen. Het gebouw wordt nog steeds als woonhuis gebruikt en is een echte toeristische attractie.

image

Tegenover de oude pastorie staat het Vincentre. Een museum met een vaste tentoonstelling over Vincent van Gogh en de stad Nuenen. Aan de hand van verschillende audiovisuele technieken wordt het verhaal verteld. Ik vond een van de meest opvallende onderdelen de sprekende portretten van bekenden van de schilder. Erg leuk gemaakt!

Vincent Nuenen

Ook het van Goghkerkje is een prachtige locatie om te bezoeken. De vader van Vincent van Gogh was de predikant van dit kerkje tussen 1882 en 1885. In 1884 schilderde zijn zoon het kerkje. Het is een klein gebouw en geeft daarom een intieme sfeer.

Overnachten in Nuenen

Nuenen biedt verschillende gezellige locaties om te overnachten. Tijdens mijn verblijf heb ik overnacht in Parkhotel Auberge Vincent. Ik moet zeggen dat dit erg goed bevallen is. De kamers zijn netjes en ruim. Ook is er op elke kamer een accentje van Vincent van Gogh te vinden waaronder zijn schetsen die op de wand worden afgedrukt. Om de volgende dag heerlijk te beginnen, kan er ook nog gebruik worden gemaakt van het heerlijke ontbijtbuffet in het gezellige bijbehorende restaurant.

BrabantNacht

Zaterdag 17 september was het BrabantNacht. Een ontzettend leuk evenement dat op 8 unieke locaties in Brabant leuke activiteiten heeft georganiseerd. Tijdens dit evenement heb ik het leuke plaatsje Nuenen ontdekt en ik moet zeggen dat het een aanrader is voor iedere kunstliefhebber of van Gogh-fan. De bovenstaande genoemde locaties heb ik tijdens een fietstocht mogen bezoeken naast nog vele andere locaties. Voorafgaand mocht ik aansluiten bij een gezellige picknick bij de Watermolen van Opwetten om vervolgens af te sluiten met een gezellige borrel bij het Vincentre. Kortom, BrabantNacht was een kunstnacht om niet snel te vergeten!

BrabantNacht Nuenen

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.