Vive Le Voyage

Van Mandalay naar Mingun met de boot

Op nog geen uur varen van Mandalay ligt het pittoreske dorpje Mingun dat bekend is van de indrukwekkende Mingun Pagode. Veel mensen kiezen ervoor om tijdens hun reis door Myanmar vanuit Mandalay direct naar Bagan te reizen, terwijl een uitstapje naar Mingun zeker de moeite waard is. Lees hier wat je allemaal in Mingun kunt zien.

Mingun

Na een uur varen vanuit Mandalay is daar na 11 km ineens Mingun, een pittoresk dorpje aan de oevers van de Irrawaddy rivier. Het is de voormalige hoofdstad van Koning Bodawpaya en is daarom één van de Koningsteden. De perfecte manier om Mingun te verkennen is met de ossenkar. Zo kom je gemakkelijk bij alle bezienswaardigheden die allemaal gratis te betreden zijn. Langs de kant van de weg zijn diverse marktstalletjes waar je de lokale specialiteiten kan proberen.

Ossen taxi

Mingun Pagode

Deze pagode had de grootste van de wereld moeten worden. Door de onverwachte dood van Koning Bodawpaya in 1819 is het bouwwerk alleen nooit afgemaakt. Zelfs niet door zijn 122 kinderen! Al is de pagode nooit afgemaakt, het blijft een indrukwekkend bouwwerk om te zien.

Mingun Pagode

Mingun Bell

Op een paar honderd meter van de Mingun Pagado staat de Mingun bel. Met 4 meter hoog en een omtrek van 5 meter is dit de grootste koperen bel ter wereld. Neem een kijkje onder de bel om te ervaren hoe groot deze bel echt is.

Hsinbyume Pagoda

Deze tempel is gebouwd door de kleinzoon van Koning Bodawpaya en symboliseert de zeven bergen van Mount Muru. Dit is goed terug zien in de bouw van de pagode. Via diverse trappen kan je zeven terrassen betreden waarop vele schitterende beelden te zien zijn. Eenmaal op het bovenste terras aangekomen heb je een schitterend uitzicht over Mingun en op de Mingun Pagode.

Hsinbyume Pagoda

Tip: kies je ervoor om naar Mingun met de auto te reizen. Stop dan in Sagaing Hill vanaf waar je  Sagain Temple. Om Sagaing Hill te betreden moet je een ticket kopen van circa €2,-.

Saigain Hill

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.