Vive Le Voyage

Van Namen naar Dinant op de fiets

In Wallonië, het zuidelijke deel van België, ligt de provincie Namen. In deze provincie liggen mooie authentieke steden als Namen en het stadje Dinant. Twee steden die met elkaar worden verbonden door de Maas. Langs de Maas is als onderdeel van het RAVel fietsknooppunten systeem een mooie fietsroute van circa 30 kilometer uitgestippeld die de twee steden met elkaar verbind. Ik heb deze route voor je verkend.707

Het RAVel fietspad

Vanuit Nederland kan je natuurlijk zelf je fiets meenemen, maar in Namen zijn diverse fietsverhuur bedrijven gevestigd waar je fietsen, mountainbikes en e-bikes kan huren. Als wij in Namen aankomen staan onze fietsen dan ook al klaar. Ik kies voor de mountainbike en dit blijkt geen overbodige luxe vanwege de stukken die we onderweg zullen tegenkomen met alleen maar kasseien. Niet ideaal voor dunne fietsbandjes.

Namen

Fietsen door de smalle straatjes in Namen

Fietsen in Namen Belgie

De sfeervolle stad Namen

Fietsen in Namen

Op de fiets verlaten we Namen

Van Namen naar Dinant

Het is gezellig druk in Namen dus we fietsen stapvoets door de smalle straatjes de stad uit. We passeren de Citadel en komen al snel aan bij de Maas waar de fietstocht over het RAVel fietspad begint. Het mooie aan dit specifieke RAVel fietspad is dat het merendeel van de fietsroute direct aan de Maas ligt en er geen auto’s mogen rijden. In alle rust kan je daardoor genieten van de schitterende omgeving. Want de Maas stroomt door een groene bosrijke en soms heuvelachtige omgeving. Op een aantal plekken langs de route zie je aan de andere kant van de Maas prachtige kastelen liggen die allemaal een rijke geschiedenis kennen. Een mooi moment om even van de mountainbike af te stappen en foto’s te maken.

RAVel fietspad van Namen naar Dinant

Op weg naar Dinant

Fietsen langs de Maas in Belgie

Een van de mooie landhuizen langs de RAVel fietsroute

Na ongeveer 10 kilometer fietsen komen we langs het dorpje Wépion waar Musée de la fraise, het aardbeienmuseum, is gevestigd in een park aan de Maas. In het kleine museum kan je alles te weten komen over de geschiedenis van de aardbeienteelt van deze regio. Omdat ik hier ben tijdens het aardbeienseizoen kan ik diverse producten proeven die gemaakt zijn van aardbeien. Van een aardbeien likeur en aardbeien limonade tot net geplukte aardbeien. Het museum is geopend van april tot en met september. Wil je het museum bezoeken dan kan je kiezen voor een toegangsticket voor alleen het museum of gecombineerd met het park. Een combi ticket kost circa €5,-.

Musee de la Fraise Belgie

Musée de la Fraise en de huisgemaakte aardbeien producten

Met wat aardbeien voor onderweg vervolgen wij de fietstocht. We passeren nog meer kleine dorpjes en af en toe een lokaal café waar je natuurlijk het lokale trappistenbiertje kan proeven. We besluiten het dorpje Bouvignes sur Meuse te bezoeken voordat we in Dinant aankomen. Als deelgemeente van Dinant ligt Bouvignes sur Meuse op slechts een paar kilometer fietsen van dit stadje. Via smalle heuvelachtige straatjes komen we aan op het dorpsplein waar een prachtige kerk staat.

Het dorpsplein van Bouvignes sur Meuse

Het dorpsplein van Bouvignes sur Meuse

Na een kort fotomoment fietsen wij weer verder en al snel zien wij in de verte Dinant liggen. We passeren eerst een camping aan de oever van de Maas voordat we de citadel boven Dinant uit zien steken. De citadel is vanuit de stad te bereiken door 408 trappen te beklimmen. Na een fietstocht van 30 kilometer kiezen wij ervoor om de fiets weer in te leveren en wat rond te lopen door het mooie en fotogenieke Dinant. Een goede afsluiting van de fietstocht van Namen naar Dinant over het RAVel fietspad. Door de goede wegen en bewegwijzering is deze route perfect te fietsen voor jong en oud.

Dinant

Dinant

Dinant Belgie

De Citadel van Dinant

Deze fietstocht is mogelijk gemaakt door het Bureau van Toerisme van Wallonië.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.