Vive Le Voyage

Varen op de Australische Whitsundays

Na 3 weken in een 6-persoons dorms te hebben doorgebracht was ik wel toe aan wat luxe tijdens mijn rondreis door Australië. Varen op de Whitsundays, dat wilde ik gaan doen. Daarom reisde ik af naar Airlie Beach een klein kustplaatsje onder Cairns ook wel de poort naar de Whitsundays. De lokale touroperators bieden hier uiteenlopende boottochten aan. Van een 2-daagse tocht op een zeilschip waar 100 dronken backpackers passen tot een 6-daagse reis in een catamaran. Gezien mijn ontbrekende zeebenen besloot ik al snel om te kiezen voor 3 dagen op de PowerPlay. Een catamaran inclusief jacuzzi op het achterdek. Ik wilde tenslotte luxe. Het was een onvergetelijke ervaring die zo goed is bevallen dat ik inmiddels twee keer een tour op de Powerplay heb geboekt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Airlie Beach

Airlie Beach is een kleine kustplaats waar de meeste restaurants en hostels zich aan de hoofdstraat bevinden. Toeristen slapen hier vaak een nacht voordat ze een boottocht gaan maken of weer terugkomen van de Whitsundays. Zoek je verkoeling tijdens je verblijf in Airlie beach, neem dan een duik in het kunstmatige meertje dat direct aan zee ligt. Zwemmen in zee is hier geen aanrader vanwege de vele kwallen. Je kan Airlie Beach bereiken per Greyhound bus of per vliegtuig, mocht je zelf niet met de camper reizen.

De PowerPlay

Op de PowerPlay kunnen maximaal 6 personen meevaren. Je kunt kiezen uit een privé kamer met ‘douche’ of een slaapplek op de bank. De crew zorgt dat het je aan niets ontbreekt. Een typsich Australisch ontbijt, nacho’s met kaas na een duiktocht of een bbq op het achterdek terwijl de zon langzaam in de zee zakt.

The Powerplay

Whitsundays

Tijdens de tocht van 3 dagen doe je verschillende plekken aan van de Whitsundays, een eilandengroep voor de kust van Airlie Beach. Butterfly Bay, Caves Coves, Mantaray Bay, Stonehaven, of Dolphin Point. De liefhebbers kunnen hier duiken, snorkelen, schildpadden spotten of gewoon aan boord blijven om te chillen op het dek of in de jacuzzi. Het mooiste en bekendste eiland is Whitehaven Beach. Een schitterend parel wit zandstrand met een perfecte azuur blauwe zee. Zo’n eiland waar je weken wilt doorbrengen.

Whitsundays

Wil je ontspannen en de schitterende eilandengroep van Whitsundays ontdekken, dan moet je zeker een boottocht maken van een aantal dagen. Meer informatie kan je vinden op http://www.powerplaycat.com

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.