Vive Le Voyage

Visum China

Ben je van plan op reis te gaan naar China, dan heb je een visum nodig.  Het regelen van een visum voor China kan omslachtig zijn. Bedenk van tevoren of je er zelf veel tijd en moeite in wilt gaan steken of dat je het liever uitbesteedt aan één van de visumbureaus in Nederland.  Twee bureaus die ik kan aanbevelen zijn: http://visum2go.nl en http://visum.nl

Wil je het zelf regelen, dan zijn dit de stappen:
1. Een Chinees Visum vraag je aan bij China Visa Application Service Center (CVASC).
2. De volgende documenten heb je nodig voor de aanvraag:

Paspoort
– Het Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van de aanvraag van het visum.
– Het Nederlandse paspoort moet beschikken over tenminste 2 lege visumpagina’s tegenover elkaar.

Visumaanvraagformulier
– Een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier met één officiële, recente, pasfoto in kleur (35 mm breedte bij 45mmhoogte). Deze pasfoto dient u te lijmen op het visumaanvraagformulier. Je kunt het visumformulier hier downloaden.

Boekingsbevestiging/ hotelbevestiging
– Je dient een boekingsbevestiging in te leveren. Dit is een bevestiging van uw reisorganisatie dat de betreffende reis geboekt heeft. Een kopie van de factuur, met vluchtschema, op briefpapier van de reisorganisatie is voldoende.
– Boek je de reis niet via een reisorganisatie, dan dien je een hotelbevestiging in te leveren. Dit is een bevestiging van de hotels die je geboekt hebt.  Zorg ervoor dat het adres en telefoonnummer van het hotel overeenkomen met de gegevens op het visumformulier. Als je nog niet weet waar je gaat verblijven,  boek voor het visum dan een hotel voor de bevestiging. Het is niet verplicht  in deze hotels daadwerkelijk te verblijven. Je kunt deze hotels of hostels later weer annuleren.

Dag-tot-dag beschrijving
Voor deze visumaanvraag is een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving van uw reisplannen benodigd. Deze beschrijving kan je zelf opstellen en moet per dag omvatten:
– Locatie (plaats)
– Geplande activiteit (bijvoorbeeld sight seeing)
– Accommodatie (naam van het hotel) of vervoersmiddel van die dag

Ticket
– Een kopie van een e-ticket van zowel een vlucht naar als weer uit China. De uitvlucht hoeft niet terug naar Nederland te zijn, dat mag ook een ander land zijn.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.