Vive Le Voyage

Visum Myanmar

Is een visum makkelijk te verkrijgen voor Myanmar? Ja, vooral als je een visum voor Myanmar uitbesteedt aan een visumbureau! Visum Buitenland is een betrouwbaar en goed bureau. Via de website kan je gemakkelijk een visum aanvraag indienen. Je betaalt direct online en krijgt in één pfd document alle formulieren die je moet invullen voor het visum. Je kan deze formulier samen met je paspoort aangetekend opsturen of zelf langs brengen op hun kantoor in Amsterdam. Hou er rekening mee dat je je paspoort een week kwijt bent.

De volgende documenten heb je nodig bij de aanvraag:

Paspoort
– Het Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van de aanvraag van het visum.
– Het Nederlandse paspoort moet beschikken over tenminste 2 lege visumpagina’s tegenover elkaar.

Visumaanvraagformulier
– Twee volledig ingevulde en ondertekend visumaanvraagformulier met twee officiële, recente, pasfoto in kleur (35 mm breedte bij 45mmhoogte). Deze pasfoto’s dient u te lijmen op het visumaanvraagformulier.

Boekingsbevestiging/ hotelbevestiging
– Je dient een boekingsbevestiging in te leveren. Dit is een bevestiging van uw reisorganisatie dat de betreffende reis geboekt heeft. Een kopie van de factuur, met vluchtschema, op briefpapier van de reisorganisatie is voldoende.
– Boek je de reis niet via een reisorganisatie, dan dien je een hotelbevestiging in te leveren. Dit is een bevestiging van de hotels die je geboekt hebt.  Zorg ervoor dat het adres en telefoonnummer van het hotel overeenkomen met de gegevens op het visumformulier. Als je nog niet weet waar je gaat verblijven, boek voor het visum dan een hotel voor de bevestiging. Het is niet verplicht  in deze hotels daadwerkelijk te verblijven. Je kunt deze hotels later weer annuleren.

Ticket
– Een kopie van een e-ticket van zowel een vlucht naar als weer uit Myanmar. De uitvlucht hoeft niet terug naar Nederland te zijn, dat mag ook een ander land zijn.

Als je het zelf wilt regelen dan kan dit via de ambassade in Brussel of Berlijn. Hou er rekening mee dat dit veel meer tijd en energie in beslag kan nemen. Daarnaast dien je zelf naar de ambassade te gaan om het te regelen.

Ben je langer op reis en kan je het visum niet vanuit Nederland regelen, dan raad ik je aan om het via de ambassade in Bangkok te doen. In twee werkdagen kan je visum geregeld worden.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.