Vive Le Voyage

Viva Cataluña!

Natuurlijk is Barcelona de eerste stad waar je aan denkt als we het over de Spaanse streek Catalonië hebben, maar Catalonië heeft nog veel meer moois te bieden. Op een steenworp afstand van Barcelona liggen nog veel meer, minder bekende, maar prachtige steden. Ik heb voor drie mooie steden gekozen die goed te combineren zijn. Als cultuurliefhebber, shopaholic of strandliefhebber kun je goed je hart ophalen bij deze bestemmingen. Viva Cataluña!

Cambrils

Mijn reis begint in Cambrils. Wat ik zo leuk aan Cambrils vind, is dat de stad uit twee delen bestaat: het historische en moderne Cambrils. Beide delen zijn erg de moeite waard om te bezoeken! Om het echte Spaanse sfeertje te proeven is het historische Cambrils een must om te zien. Het leukste moment om dit bezoek in te plannen is op woensdagochtend als de markt er is. Op de markt kun je de typische Spaanse kruiden, olijven en honing kopen, maar ook veel betaalbare kleding en tassen.

Mocht je geen markt-liefhebber zijn en zoek je liever de rust op, dan heeft het stadje zelf genoeg te bieden. In de straatjes van het historische Cambrils is niks van de drukte van de markt te merken. Hier is het soms zo rustig dat de tijd stil lijkt te staan. In de smalle straatjes waar balkons vol bloempotjes en waslijnen hangen, word je beschermt tegen de felle zon. Het leuke aan het historische Cambrils is dat het niet uitmaakt welk straatje je kiest, je komt altijd bij het pleintje uit. Hier vind je een aantal leuke winkeltjes en verschillende mogelijkheden om een lekkere kop koffie te drinken.

Cambrils

Het moderne gedeelte van Cambrils ligt recht aan zee. Hier zijn zowel toeristische winkeltjes als echte Spaanse boetiekjes te vinden. Als je richting de haven loopt heb je een prachtig uitzicht op zee. Het is mogelijk om met een catamaran een dagtocht te maken vanuit de haven van Cambrils. Dit is zeker een aanrader als je de kustlijn vanaf het water wilt bekijken.

Reus

De tweede stad die ik heb bezocht tijdens mijn reis is Reus. Reus ligt niet aan zee, maar ondanks dat is er genoeg te zien. De stad heeft prachtige architectuur.

Reus is de plaats waar de beroemde architect Gaudí opgroeide als kind. Er is dan ook een museum, genaamd het Gaudí Centrum, in de stad te vinden. In dit museum wordt verteld over het leven van Gaudí en is het mogelijk zijn kunstwerken te bewonderen. Als groot Gaudí fan vond ik het erg de moeite waard om dit museum te bezoeken! Schuin tegenover het Gaudí Centrum is het prachtige Casa Navàs te bewonderen. Dit gebouw is pas geleden gerenoveerd in de oude stijl. Het gebouw vormt een echte blikvanger op het plein. Vooral de kleine details zijn het op de foto zetten waard!

Reus

Mocht je deze steden of streek willen bezoeken is het handig om op Reus te vliegen. Vanaf het vliegveld van Reus kun je makkelijk een bus of taxi richting Cambrils, Tarragona en het centrum van Reus nemen.

Tarragona

Mijn laatste bestemming heeft mij erg verrast. In Tarragona is zowel indrukwekkende architectuur als geschiedenis te vinden.
De stad is vroeger in handen geweest van de Romeinen. Dit is nog goed terug te zien aan het Amfitheater van Tarraco dat midden in het centrum aan zee ligt. Wat ik het bizarre vind, is dat het theater in het midden van de moderne tijd ligt, naast een spoorlijn en omringd door de nodige hoogbouw.

7

Tarragona ligt recht aan zee. In tegenstelling tot de stranden bij Cambrils heeft deze stad veel rotsen aan de kust.

Als je vanuit het centrum richting de wijk La Mora rijdt, kom je bij een prachtig stuk natuur. Hier kun je de rotskust goed bewonderen. Als je voorbij de wijk La Mora rijdt, kom je bij een rustig stukje kust. Hier vind je het op de rotsen gelegen kasteel de Tamarit. Kasteel de Tamarit is een erg mooie bezienswaardigheid om de reis mee af te sluiten!

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

2 Comments

 1. Ellen de Kanter

  5 november 2015 at 14:49

  Misschien toch eens een keer in Spanje op vakantie dan !!!

 2. Elenoor

  12 november 2015 at 19:41

  Wouw meis.wat stoer van je deze reis.
  Mooi hoor daar,pas goed op jezelf xx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.