Vive Le Voyage

De voorbereiding voor een half jaar Curaçao

Als kort geleden afgestudeerde (inmiddels dus niet meer) student wilde ik graag werken en wonen in het buitenland. De functies binnen mijn studie zijn niet immens groot, maar toen ik een leuke uitdaging op Curaçao tegen kwam hoefde ik niet lang na te denken. Inmiddels ben ik een week op dit paradijselijke eiland en ik kan niet anders zeggen dan dat ik nu al blij verrast ben. Een half jaar op Curaçao, om daar mee de koude winter te overbruggen in Nederland, klinkt met elke minuut die ik op dit eiland verblijf als mooiere muziek in de oren.

De eerste voorbereidingen

Toen ik voor het eerst hoorde dat ik naar Curaçao mocht, had ik er meteen super veel zin in. Als ik nu, na een week te wonen en werken op Curaçao, terug kijk naar de voorbereidingen voor dit avontuur kan ik niet anders dan lachen. De chaoot die ik ben, bleef helaas dit keer ook niet weg. Eigenlijk totaal niet goed voorbereid op wat ik kon verwachten, heb ik op mijn laatste dag mijn koffers gepakt met als resultaat dat ik niet eens super veel bij mij heb wat ik niet zal gebruiken, maar wederom wel een heleboel spulletjes mis die ik wel had kunnen gebruiken. Als ik voor een korte reis mijn koffer inpak vergeet ik nooit iets, maar als het noodzakelijk is dat ik alles bij mij heb, omdat ik voor langere tijd weg ben vergeet ik altijd wel iets belangrijks, dit keer dus platte, open schoenen.

Tips voor het inpakken van je koffers bij een bezoek aan Curaçao voor langere tijd

Rol je kleding op

Het scheelt super veel ruimte in je tas of koffer waardoor je meer kan meenemen en je kleding komt er een stuk minder gekreukeld uit! Misschien een hele algemene tip, maar zeker een die van pas komt als je nog net dat laatste shirtje en die broek die je eigenlijk nooit draagt maar op Curaçao vast wel een keer aan gaat doen nog in je koffer wilt proppen.

Neem DEET mee!

Lees goed, op bijvoorbeeld een website van de GGD, wat er nodig is voor je bestemming aan medicatie of vaccinaties. Ik had alle vaccinaties die van belang zouden kunnen zijn voor Curaçao al gehaald maar wel werd aangegeven dat DEET een belangrijk product is. Nou kan ik na een week al zeggen dat DEET inderdaad erg handig en fijn is om mee te nemen, want ik ben nu al helemaal lek geprikt aan alle kanten. Natuurlijk kun je op Curaçao van alles krijgen maar vanuit Nederland meenemen is toch wel erg handig.

Neem niet teveel verzorgingsproducten mee

Mij was vooraf verteld dat bijvoorbeeld shampoo een erg duur product is om te kopen op Curaçao. Nou ben ik van de week bij de Home Plus geweest (een soort van combinatie tussen een Action en Kruidvat) en hier zijn veel goede merk shampoo’s zelfs nog goedkoper dan in Nederland te krijgen. Van alles een meenemen is dus echt voldoende. Scheelt ook weer ruimte en gewicht in je koffers.

Neem niet teveel kostbare spullen mee

Curaçao is een prachtig land maar het is niet op elke plek even veilig. Daarom wil ik iedereen adviseren die hier voor langere tijd naar toe gaat om niet teveel kostbare spullen mee te nemen. Ik voel mij tot nu toe super veilig maar het scheelt natuurlijk als je het niet teveel uitlokt. Kortom, laat jullie dure Rolex maar gewoon lekker thuis.

Neem voldoende bescherming voor de zon mee

Ik verbrand werkelijk nooit, maar was na mijn eerste stranddagje echt roder dan rood, dit zelfs na het smeren van een zonnebrand met factor 50. Daarom mijn advies koop een goede zonnebrand met een hogere factor en zorg dat je een shirtje bij je hebt als je naar het strand gaat die je schouders kan bedekken.

Neem foto’s mee van de mensen die je het meeste gaat missen

Mijn lieve vrienden hebben een geweldig fotoboek voor mij gemaakt en ik had mij geen beter cadeau kunnen wensen. Ook mijn zus heeft mij in de watten gelegd met een te schattig mini foto lijstje waar een polaroid van ons in zit. Ze zeggen niet voor niks dat een foto meer zegt dan 1.000 woorden!

Ik zal het komende half jaar om de twee weken een blog posten over mijn avonturen op Curaçao. Als je het leuk vindt om hier meer over te lezen volg dan mijn verhalen. Heb je leuke tips voor mij? Laat me het dan weten in een reactie!

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

1 Comment

  1. Ellen

    9 november 2017 at 17:48

    Ik hoef je vast geen tips te geven ( of misschien toch nog een keer Playa Laguna!!) dat zal Inès vast al gedaan hebben. Zij weet veel meer van Curacao dan ik.
    Geniet genieter en genietst !!! Dikke kus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.