Vive Le Voyage

De voorbereiding op een onbekende bestemming: São Tomé

De afgelopen weken heb ik gemerkt dat er nog steeds landen zijn die niet bekend zijn onder ons allemaal. Terwijl ik enthousiast vertel over mijn volgende, grote, buitenlandse avontuur kijken de meeste mensen mij vragend aan of reageren met een twijfelachtige leuk. De vraag die dan ook meteen volgt is: Waar ligt dat?

São Tomé & Príncipe

Zoals ik verwacht, zullen weinig van jullie gehoord hebben van het land São Tomé en Príncipe. Dit land ligt voor de westkust van Afrika in de Golf van Guinee en bestaat uit meerdere eilanden. São Tomé is het grootste eiland van deze onbekende archipel en tevens ook het eiland dat ik voor 9 weken ga bezoeken vanaf eind januari, super spannend!

De voorbereiding

9 weken is een lange tijd en in plaats van zoals bij eerdere reizen het geval was, zal ik hier niet gaan rondreizen maar echt gaan wonen. Normaal lees ik verschillende artikelen over een bestemming of bezoek websites van toeristische bedrijven die producten of diensten aanbieden. Helaas is dat nog niet zo simpel. Naast een erg klein groepje van mensen die ik via mijn opleiding (toerisme, NHTV) heb gesproken over het eiland is er bijzonder weinig te vinden, laat staan ervaringen van andere reizigers. Waar normaal binnen facebook-groepen zoals Backpackers Afrika de antwoorden binnen komen stromen bij een vraag, ontving ik niet eens een simpele like op mijn vraag naar ervaringen met betrekking tot São Tomé. Ik zal het dus met een niet al te uitgebreide voorbereiding moeten doen.

São Tomé

Photo by Bdickerson / BB BY

Een pure bestemming

São Tomé is werkelijk prachtig. Het is een bestemming waar echt toerisme, laat staan massa-toerisme, nog amper voorkomt. Het pure en authentieke van de bestemming is ook meteen wat mij zo erg aanspreekt. Het eiland bestaat voor 30% uit tropisch regenwoud en wordt omringd door prachtige zandstranden en een helder blauwe zee waar zeeschildpadden, roggen en zusterhaaien leven. De blauwe zee en zandstranden met palmbomen geven het eiland het ware bounty gevoel.

Rijke geschiedenis

Als oude kolonie van Portugal zijn er nog veel Portugezen invloeden te vinden op het eiland. Het is dan ook nog steeds mogelijk om oude plantages te bezoeken die nog verspreid over het eiland te vinden zijn. In sommige is het zelfs mogelijk om te overnachten.

Vanaf eind januari zal ik jullie op de hoogte houden van mijn avonturen en belevingen op dit geweldige eiland!

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

6 Comments

 1. Ellen

  8 december 2016 at 14:21

  Heel veel plezier en succes !!

 2. Denise - Follow my footprints

  8 december 2016 at 21:07

  Wat leuk! Ik had ooit -lang geleden, voor het internettijdperk- een penvriend uit Sao Tomé en Principe! Heel veel plezier alvast!

  • Anne-Floor

   9 december 2016 at 14:51

   Wat leuk! Heb je daar nog steeds wel eens contact mee? Dankjewel, gaat goed komen!

 3. [email protected]

  8 december 2016 at 21:27

  Benieuwd hoe je het daar gaat hebben, lijkt me erg bijzonder!

  • Anne-Floor van Nunen

   15 december 2016 at 09:44

   Ik kijk er ontzettend naar uit! Als ik kijk naar wat ik tot nu toe gehoord en gelezen hebt, moet het land inderdaad heel bijzonder zijn! :D

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.