Vive Le Voyage

Vrienden over uit het buitenland? Op naar Den Haag!

Als toerist staat Den Haag niet op je bucket list. Dit zou eigenlijk wel moeten. Den Haag is namelijk veel meer dan de politiek, het koningshuis en talloze kunstgalerijen. Je vindt sfeer op de kneuterige terrasjes en een glimlach bij een vrolijke visboer. Energie krijg je van het multiculturele straatbeeld en het roodverlichte China town. Een pauze neem je op de fiets in de duinen en surfers spot je op het strand. Niet zo lang geleden kwam een vriend uit India bij mij op bezoek. Het was ook zijn eerste keer in Europa. Na een weekend Den Haag zei hij: ‘Den Haag moet je écht gezien hebben! Niet alleen voor de cultuur en musea, maar vooral voor de sfeer en de mensen.’

Terras, na terras, na terras….

Hagenezen zijn echt gezellige mensen. De grote markt en het plein zijn de plekken waar het tot in de vroege uurtjes nog vol loopt. Maar ook overdag vind je op elke hoek wel een terras. Als het zonnetje schijnt drink je Kompaan, een lekker lokaal biertje. Is het wat frisser? Dan gaan de heaters aan en mag de warme chocomel met slagroom weer!

Grote Markt, Den Haag

At the Grote Markt, Photo by Arjen Toet / CC BY

Haring happen?

Niet elke buitenlander zal haring waarderen. Het ziet er namelijk ook wel spannend uit! Een gefileerd visje met rauwe uitjes die je al happend naar binnen moet werken. En de vis geur daarna is ook niet makkelijk om vanaf te komen. Maar als buitenlander mag je deze ‘local experience’ absoluut niet missen! Dus zorg ervoor dat jouw gast ook haring happend op de foto of de film staat!

Voetjes van de vloer!

Den Haag is ook een studenten stad. Er is dus veel te beleven! Het nachtleven bestaat voornamelijk uit bars en cafés waar tot diep in de nacht de voetjes van de vloer gaan. Muziek varieert van pop, hiphop tot hele foute 90s. Alles is mogelijk. Zelfs karaoke! Het is niet noodzakelijk om je helemaal op te doffen, ook met sneakers en een spijkerbroek kom je overal binnen. Voor de dames is dit perfect, dansen gaat je makkelijk af tot 4 uur ’s ochtends zonder pijnlijke voeten!

Een kater?

Puss In Boots

Photo by Richard Giles  / CC BY

Afhankelijk van wat je de avond ervoor gedronken hebt, kan het weleens voorkomen dat je een licht katertje overhoudt de dag erna. Tijd om de fiets te pakken en uit te waaien! Op verschillende locaties huur je de OV fiets of de Haagsche stads fiets. Maak een tocht langs het Vredespaleis, Scheveningen en Kijkduin. Neem een verfrissende duik op het strand of ga coole kite surfers spotten. Bezoek de Korenaer als laatste stop van de dag.  Een oude windmolen verstopt vlakbij Kijkduin.

20160702_183054.2

Een oude molen – De Korenaer

20160627_201505.2

En aan het einde van de dag even genieten van zonsondergang….

 

Deze blog is geschreven door Marijke Slaats. Meer dan 10 jaar reist ze voor werk en plezier de hele wereld af. En als het even kan plant ze elke maand een trip. Spanning, avontuur en andere culturen prikkelen haar om te bloggen. Het onmiskenbare gevolg? Dat ze lekker lang nageniet van haar reis.
Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.