Vive Le Voyage

5 x waarom Jordanië je volgende bestemming moet zijn!

Jordanië is een prachtig land, maar toch zijn er niet veel mensen die er op reis gaan. Na slechts 5 uur vliegen waan je je in een compleet andere wereld. Een Arabische wereld van eeuwenoude cultuurschatten, verrassend mooi natuurschoon en vriendelijke mensen.

Er is geen negatief reisadvies en toch blijven de toeristen weg. Het is de ligging van het land dat ervoor zorgt dat mensen twijfelen of het wel veilig is om naar Jordanië te gaan. De omliggende landen Syrië, Irak, Israël en Saoedi-Arabië zijn inderdaad onrustig. Maar Jordanië is veilig! En Jordanië is geweldig! Daarom heb ik hier dé 5 redenen vermeldt waarom Jordanië je volgende bestemming moet zijn!

1. Gastvrije bevolking

De bevolking is erg vriendelijk en gastvrij en dit maakt Jordanië een prettig land. Mensen zijn voor mij een belangrijk aspect van reizen. Een lach of een vriendelijke praatje met de bevolking zijn dingen die ik tof vind en waar ik blij van wordt. Jordaniërs zijn sympathiek en niet opdringerig. Ook niet als je iets willen verkopen aan je. Dat maakt het reizen door dit land leuk!

Jordanie

2. De diversiteit aan natuur en landschappen

In Jordanië is een enorme diversiteit aan natuur en landschappen en dit maakt het land aantrekkelijk en uniek. Het  is ook zo dat het alles redelijk dicht bij elkaar ligt. Het land is niet zo groot en je bent dus geen uren kwijt met in de bus zitten. Super fijn! In het zuiden is de geweldige Wadi Rum woestijn. Dit is een eindeloos landschap van zandduinen en rotsen. In het westen vind je de Dode Zee waar je heerlijk kunt drijven door het hoge zoutgehalte en waar je je kunt insmeren met modder met heilzame werking. Ook heb je de badplaats Aqaba aan de Rode Zee, waar een prachtige onderwaterwereld is.

Jordanie

3. Het wereldwonder Petra

De meest bijzondere bezienswaardigheid van Jordanië is Petra. Dit is één van de moderne Zeven Wereldwonderen! De stad Petra is volledig uitgehakt uit de rode rotsen en is groot en indrukwekkend. Je kunt er met gemak een aantal dagen rondwandelen. De 40-meter hoge Schatkamer is natuurlijk hét icoon van Jordanië. Dit is echt spectaculair en uniek. En dé reden dat je naar Jordanië moet.

Petra

4. Het is er veilig en niet druk met toeristen

Een reis naar Jordanië is veilig. Zoals eerder gezegd is er in de omliggende landen Syrië, Israël, Irak en Saoedi-Arabië is onrust. Maar dit is niet het geval in Jordanië. Jordanië is juist een veilig land en het is er al een tijdje rustig en politiek stabiel. Jordanië is de ideale kennismaking met het Midden Oosten!

jordanie

5. Het eten is heerlijk

Jordanië is een overwegend islamitisch land waar je heerlijk kunt eten. De kwaliteit van het eten en drinken in Jordanië is erg goed. Er wordt vooral veel vlees gegeten (geen varkensvlees). Vis staat meestal ook niet op de menukaart. Hummus, Falafel, Shoarma en Kebab zijn gerechten die je tegen gaat komen. Hoewel de islam officieel het drinken van alcohol verbiedt, is dit in Jordanië makkelijk verkrijgbaar.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Anna

  27 januari 2017 at 02:54

  Hi Marieke, dank voor je enthousiaste blog, ik krijg alweer zin om naar het Midden-Oosten te gaan. Omdat ik deze post zo leuk vond, heb ik ernaar verwezen in mijn blog via http://kilometerskansen.nl/winmetsawadee/. Ik blijf met veel interesse volgen!

  • Marieke Willems

   30 januari 2017 at 17:38

   Hoi Anna, wat leuk om je enthousiaste reactie te lezen! En dank voor het vermelden van mijn blog.
   Midden Oosten is gewoon een fascinerende en gave bestemming. En Jordanië is een top bestemming :-)
   Groetjes Marieke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.