Vive Le Voyage

Waarom je wel van Curaçao moet houden!

Ik hou van Curaçao! Dit land heeft een grip op mij. Telkens als ik aan het land herinnerd word voel ik de drang om terug te gaan. En nee het is niet het mooiste, meest bijzondere land dat ik gezien heb, dus waarom dan toch die enorme aantrekkingskracht? Dat ga ik je in deze blog uit proberen te leggen.

Reden 1 – The way of life

Het meest belangrijke en tevens meest moeilijke om uit te leggen. Zodra je land op dit eiland voel je je ontspannen. Curaçao is mindfulness, avant la lettre. Door de constant hoge temperatuur is het allereerst niet mogelijk om je heel druk te maken. Verder merk je als je op het eiland bent dat men hier veel minder is gebonden aan regels en eisen. Half uurtje later op je werk? Meer regel dan uitzondering. Extreem hoge eisen aan jezelf stellen? Zonde van je tijd, doet wat je leuk vindt en chill. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze vibe hangt als een virus in de lucht en maakt je instant ontspannen, dat is zo fijn!

Het is waar dat deze vibe iets Zuid-Amerikaans is, maar toch is het nergens zo enorm ontspannen als op Curaçao.

Reden 2 – Snorkel/duik heaven

De Caïribische zee is de mooiste zee om te snorkelen en duiken, dat durf ik wel te stellen inmiddels. Neem een overrijpe banaan mee en snipper die in de rondte onderwater en je zwemt binnen no time in een zwerm van tropische vissen. Van roggen, tot onderwaterslangen en schildpadden, je komt alles tegen! Duiken durf ik zelf niet omdat er ook haaien in het diepe zitten en daar heb ik angst voor, ja suf, I know. Kan het je wel aanraden, want als ik al die mega enthousiaste mensen moet geloven die uit het water kwamen, is dit nog vetter dan snorkelen!

Daarnaast biedt Curaçao ook nog een aantal unieke hotspots, zoals de blauwe kamer, mushroom forest, de tugboat en meer.

10658516_891349257564423_996193410526013796_o

Reden 3 – Diverse stranden

Van tropische stranden met wit zand, een diep blauwe zee en palmbomen, tot de puur natuur stranden vol dieren en ruig water. En van mega drukke (commerciële) stranden tot volledig afgelegen strandjes. Curaçao kan het allemaal bieden. Mijn favoriete stranden: Playa PortoMari, DaaiBooi beach en Blue Bay.

10669251_891344944231521_2263330117361132113_o

Reden 4 – Klimaat

Zoals ik eerder al vertelde heeft Curaçao een constant warm klimaat. Zo’n 34 tot 38 graden elke dag, met in het regenseizoen een flinke harde bui van maximaal een uurtje, meestal einde dag of s’nachts, dus prima getimed van de natuur. Om die reden is het eiland ook niet heel groen, maar vooral voorzien van flora en fauna die de droogte goed aan kunnen.
Tip! Ga net nadat het geregend heeft het Christoffel National Park in, dan zie je de meeste dieren. Die komen namelijk drinken uit de kuilen langs het pad. En wanneer het water ruig is, wil ik je aanraden Shete Boca National Park te bezoeken. Hier spat het zeewater tussen de rotsen meters omhoog!

Regenbui die voorbij dreef. Gebeurd vaak.

Regenbui die voorbij dreef. Gebeurd vaak.

Reden 5 – De taal

Hoewel het mega raar is, na uren in het vliegtuig te hebben gezeten, te horen ‘goedemiddag mevrouw’, is het toch ook enorm chill dat je je eigen taal kunt spreken. Daarnaast spreekt men (voornamelijk) Papiamentu. Papiaments is een creoolse taal gebaseerd op het Portugees, met sterke invloeden van het Spaans, Engels, Nederlands en van Afrikaanse talen. De spelling van het Papiaments op Curaçao (Papiamentu) is anders dan de spelling van het Papiaments op Aruba (Papiamento). Onderling spreken ze voornamelijk Papiamentu, een erg mooie taal, dus tof om te leren. Met Nederlands red je je echter ook prima, omdat men dit krijgt op school. De oudere bevolking heeft Nederlands echter vaak niet echt meer onder de knie.

Reden 6 – Overzichtelijk eiland

Hier leiden niet vele wegen naar Rome. Het is een klein eiland met weinig wegen, dus echt verdwalen is hier niet mogelijk. Het is wel aan te raden om een auto te huren, zeker als je niet in het meer toeristische deel van het eiland zit (rondom Willemstad). Te voet is niet te doen namelijk en een taxi bellen kost een hoop tijd, want je las het al, alles gaat hier tranquilo ;-)

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.