Vive Le Voyage

Waarom wandelen in Nederland niet saai is

Uitzicht over de duinen van Egmond tijdens wandelen in Nederland

Oubollig, suf en geitenwollen sokken. Daar dacht ik aan bij wandelen in Nederland, totdat ik in september een bezoek bracht aan de Biesbosch. Mijn conclusie? Wat is Nederland mooi! Tot deze conclusie kwam ik in januari weer tijdens een wandeling door Egmond.

Op reis en tijdens een stedentrip ben ik altijd al voorstander geweest van zoveel mogelijk wandelen. Zo maak je de onverwachte momenten mee en zie je de unieke plekjes. Het beste is eigenlijk nog om te verdwalen.

Uitzicht over de duinen van Egmond en wandelende mensen tijdens wandelen in Nederland

Nederland wat ben je mooi

Die onverwachte momenten en unieke plekjes ontdek je ook tijdens het wandelen in Nederland. Tijdens de wandeling door de omgeving van Egmond had ik op z’n Nederlands: “heel veel geluk met het weer”. Het was koud, maar de natuur was versierd met witte vorst en de zon was goed aanwezig.

Zonsopgang en een mountainbiker over het strand in Egmond tijdens het wandelen in Nederland

De route liep van het strand, over de duinen en door de bossen. Maar ook over de boulevard en door de kneuterige dorpjes. De natuur bleef mij verbazen en zo ook mijn volgers op Instagram. Ik kreeg de reactie: wauw ik dacht dat dit in Scandinavië of Canada was. Zo voelde het ook, want bij elk nieuw stukje natuur voelde het alsof ik in een ander land was.

Wandelen in Nederland, Egmond

In januari deed ik mee aan een wandelmarathon door Egmond. Ik liep maar liefst 21,1 kilometer. Al jarenlang wordt dit evenement georganiseerd om geld op te halen voor het Reumafonds. Het fijne aan dit evenement vind ik dat het nergens te druk was. Elke kilometer heb ik op mijn eigen tempo gelopen, terwijl ik aan het genieten was van de omgeving.

Wandelen in Nederland door de bossen van Egmond met zonnestralen door de bomen

Eerlijk is eerlijk, een beetje oubollig en geitenwollen sokken is het misschien wel. Bij de stempelposten proberen vrijwilligers het gezellig te maken met een fanfare en Hollandse kledij. Het ‘eindfeest’ was in een sportzaal met de lokale volkszanger. Maar saai is wandelen in Nederland zeker niet.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

4 Comments

 1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  4 maart 2017 at 19:42

  Wat een prachtige foto’s! En inderdaad, Nederland is zo mooi. Je verbaast je er per jaar meer over haha ;)

  • Demi Bokern

   4 maart 2017 at 21:23

   Dank je wel Narelle! Super leuk om te horen. En helemaal met je eens, ik blijf me verbazen over ons mooie landje. Nog een fijn weekend!:)

 2. Piet

  7 maart 2017 at 20:47

  Prachtige foto’s Demi. En ja, op IG heb ik ze al gezien. EN inderdaad, in Nederland is wandelen niet saai. Zeker niet omdat je de kans loopt mij tegen te komen met mijn geiltenwollen sokken :D Enjoy het ontdekken van Nederland!

  • Demi Bokern

   15 maart 2017 at 23:18

   Dank je wel Piet! Super alle leuke reacties van je op het wandelen in Nederland. En… geitenwollen sokken zitten ook best lekker, haha.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.