Vive Le Voyage

Wat je niet moet doen voordat je op vakantie gaat…

Thailand

Het is vakantietijd. Heerlijk even weg! Je ziet jezelf al helemaal zitten. Lekker op het strand, even afkoelen in het azuurblauwe water. Maar voordat je in deze vakantiedroom stapt moet er thuis nog van alles gebeuren. Vaak ook nog op het laatste moment. De avond ervoor is het stress met inpakken en alles netjes achter laten. Tenminste dit gebeurt vaak bij mij. Heb jij ook een ‘to do lijst’ voordat je op vakantie gaat? Dan is deze blog post voor jou geschreven. Hier zijn een aantal dingen die je alvast van je lijst af kunt strepen voordat de vakantie begint!

 

Het hele huis poetsen!

 

Om de één of andere reden wil ik mijn huis schoon achter laten voordat ik weg ga. Dan sta ik ’s avonds nog de wc te schrobben of te stofzuigen. Niemand die ervan kan genieten als ik weg ben! En bij thuiskomst staat er toch weer een vakantie was die gedaan moet worden – dus dan moet ik weer aan de slag! Misschien handiger om alleen de essentiële dingen te doen en de rest voor later te bewaren?

 

Je toilettas aanvullen…

 

Ik heb mezelf hier al vaak genoeg op betrapt. Dan ga ik effe nog wat ‘dingetjes’ bij de drogist halen zoals kleine flesjes shampoo, zonnecrème of tandpasta. Met de gedachte dat is makkelijk, dan heb ik meteen alles! Maar dit is natuurlijk onzin. Voor ik het weet puilt mijn toilettas uit met plastic flesjes. Sta ik te rommelen en te discussiëren bij de douane met een plastic zakje omdat niet alles erin past. En waarvoor? Zelfs in India wordt shampoo in kleine flesjes verkocht. Echt noodzakelijk is het natuurlijk niet!

 

Lang nadenken over wat je mee gaat nemen…

 

Er zijn mensen die heel snel inpakken. Helaas is dit bij mij niet het geval. Ik weeg graag mijn opties af, ik pas een aantal dingen nog aan, sta nog even voor de spiegel… En dan is opeens mijn koffer vol! Met moeite krijg ik de rits dicht. Vaak draag ik niet eens alles wat ik meeneem op vakantie. Dus hierbij een gouden regel: neem de helft mee van wat je inpakt. Dan heb je nog ruimte over voor wat leuke souvenirtjes of als je gaat shoppen.

 

Alles van tevoren vol plannen…

 

Bij een verre reis wil je zoveel mogelijk meemaken. Dit was bij mij ook het geval. Samen met mijn vriend wilden we heel India zien in drie maanden. Dat zijn 29 staten! Onmogelijk om in zo’n korte tijd (met een beperkt budget) alles te zien. Ik was de eerste drie weken zo gestrest dat ik er niet van kon genieten. Later bedachten we dat het maar beter is om met de ‘flow’ mee te gaan. Samen lekker genieten. En als er iets ongepland gebeurde?  No stress! Dat is alleen maar leuk.

 

Dus voordat je op vakantie gaat, bedenk even wat de essentiële zaken zijn! Mijn moeder zei altijd: passpoort, geld en creditcard. De rest komt wel…

 

Thailand

Deze blog is geschreven door Marijke Slaats. Meer dan 10 jaar reist ze voor werk en plezier de hele wereld af. En als het even kan plant ze elke maand een trip. Spanning, avontuur en andere culturen prikkelen haar om te bloggen. Het onmiskenbare gevolg? Dat ze lekker lang nageniet van haar reis.
Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.