Vive Le Voyage

Wat te doen in 24 uur Den Bosch?

Voor een tof en veelzijdig weekendje weg hoef je helemaal niet in het vliegtuig te stappen. Den Bosch is dé plek voor een gezellig, lekker en tikkeltje romantisch dagje en/of nachtje weg. Hoe kun jij in 24 uur het beste uit Den Bosch halen. Hier mijn advies!

Nomnomnom

Op een lege maag kun je geen stad bekijken. Daarom eerst een van de vele lunchtentjes uitproberen. Nom Nom zit op de splitsing van de Snellestraat en Postelstraat, met een heel schattig, puntig terras. Met goed weer kun je hier fijn buiten zitten, maar ook het interieur binnen is heel sfeervol – inclusief hoge tafels en rosé gouden lampen. Gezond en eerlijk eten met invloeden uit de wereld, daar staat Nom Nom voor. Maar het is vooral ook heel lekker.

Varen door het verleden

Sommige toeristische attracties mag je niet overslaan. Een rondvaart door de binnendieze is er daar een van. Bij deze historische vaartocht van 50 minuten vertelt een – in ons geval hilarische – kapitein meer over het ontstaan van de binnendieze en de restauratie van de togen, muren en overkluizingen. Heel indrukwekkend om te zien waar zich allemaal schuilhoudt onder de stad. Er komt zelfs spanning bij kijken, want sommige tunnels zijn net iets breder dan het bootje. Het bootje krijgt er elke vaart minimaal één deuk bij.

Steek een kaarsje op

Een beetje cultuur mag natuurlijk niet ontbreken in jouw 24 uur Den Bosch. Van buiten is de kathedraal al een plaatje, maar binnen kom je ogen tekort met alle glas-in-loodramen. Het grote aantal luchtboogbeelden op de luchtbogen maakt de Sint-Janskathedraal een van de meest gedecoreerde werken van Nederland. Naast de Kathedraal bezoeken, kun je ook een klim maken in de Sint-Janstoren met een heel gaaf uitzicht – op 43 meter – over de stad.

Ontvlucht de drukte bij Aarde

En dan is het alweer tijd voor, heel goed: eten en wijn! Na veel online research kwamen wij uit bij Restaurant Aarde. Een plek waar ze gerechten serveren vanuit alle hoeken van de wereld. Een sfeervolle binnentuin is heerlijk om je even helemaal af te zonderen met je tafelgenoot. Van Thaise curry tot pokébowl en van taco’s tot tortellini: er is keus genoeg. Kleine wijntip: de Verdejo uit Spanje is op en top genieten.

Slapen als een hertog

Hotel ‘The Little Duke’  is een klein paradijsje naast het station. Het hotel gaat helemaal mee met de tijd, want je wordt niet opgevangen door een receptioniste, maar een computer. Met jouw eigen gegevens log je in en kun je jouw kamerpas activeren. De kamers hebben verschillende kleuren zoals paars, geel en groen. Wij kregen de kleur groen, die staat voor vertrouwen, optimisme en tevredenheid. En tevreden kun je alleen maar zijn over de kamer. Een heerlijk bed, fantastische interieur en een schitterende badkamer. Kortom: een dikke aanrader.

Onder The Little Duke zit Coffeelab. Hier kun je naast heerlijke koffie drinken en verse croissants eten ook jouw koffer stallen als je nog een dag de stad wil ontdekken. Een vergaap je vooral even aan het fantastische interieur #goals.

Ontdek de stad

Na een ontbijtje is het tijd voor een stevige wandeling door de stad. Ga iets verder dan het centrum en ontdek de buurten rondom. De Tramkade is het meer ruige deel van de stad. Naast dat je er verschillende cafés en restaurantjes in overvloed hebt, is het vooral een hele toffe plek om rond te lopen met alle grote gebouwen en machines. De echte ‘eye catcher’ of ‘catchers’ zijn de metershoge silo’s die prachtig beschilderd zijn. Probeer die maar eens in zijn geheel op de foto te krijgen. Naast het Centraal Station ligt het meer nieuwe deel van Den Bosch: het Paleiskwartier. De nieuwe moderne appartementencomplexen zijn een genot om naar te kijken. Met een goede temperatuur kun je aan de – gigantische – vijver zitten en genieten van het uitzicht.

De bollen van Jan

Als je dan toch in Den Bosch bent, kun je niet vertrekken zonder de Bossche bollen van Jan de Groot. En men heeft niet gelogen: ze zijn hemels. Je moet er wel iets voor over hebben, want op elk moment van de dag staat er een lange rij. De perfecte, zoete afsluiter van 24 uur Den Bosch!

Het liefst zou ik elke dag een nieuwe plekje op de wereld ontdekken. Of dit nu in Haarlem, Zuid-Afrika of Kroatië is. Zolang mijn camera en favoriete gezelschap er maar bij zijn! Naast reizen heb ik een grote liefde voor muziek, fotografie en alles waar water bij komt kijken – zonder snorkel ga ik niet op reis.

1 Comment

  1. Den Bosch evenementen

    12 november 2018 at 11:28

    Wat een goede tips! Binnenkort ga ik de stad ontdekken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.