Vive Le Voyage

Wat te doen in de leukste wijk van Londen: Shoreditch

shoreditch londen

Hoewel ieders smaak natuurlijk verschilt, vond ik dé leukste wijk van Londen: Shoreditch. Niet alleen komt hier rauwigheid terug, maar ook de gezelligheid van lokale jongeren. Geen mantelpakjes en dure Chanel geurtjes, maar terug naar de vintage stores. We sliepen hier via Airbnb en ontdekten (onder andere) deze wijk. Hier een aantal tips die je hier zeker niet mag overslaan!

Eten & Drinken in Shoreditch

Teas Spitalfields

Voor een echte Engelse high tea raad ik je Teas Spitafields aan. Je drinkt hier de lekkerste thee en de variatie aan soorten hiervan is enorm. Een zoetige snack mag natuurlijk niet ontbreken en vind je hier dan ook in overvloed. Vooral op zondagmorgen is deze plek een fijne om wakker te worden. Voor de koffieliefhebbers hebben ze hier ook genoeg keuze.

In de winterdagen zit je heerlijk bij het raam van Teas Spitalfields, Liverpool. 

Locatie: 10 Market Street, London 

Nude Espresso

Koffieliefhebber? Dan is Nude Espresso er één om niet over te slaan. Deze koffietent vind je ook gemakkelijk via het internet, gewoonweg omdat de koffie hier ontzettend lekker is. Voor een toast met avocadospread en feta kun je hier overigens ook terecht. Met een goed boek bij het raam vermaak jij je hier zeker weten!

Locatie: 4 Market Street OF 26 Hanbury Street

Wahaca Mexican food

Voor écht lekker Mexicaans eten moet je naar Wahaca. Je vindt deze in een leuk en gezellig steegje en zodra je binnenkomt omarmt de bediening je van harte. Ook de muurschilderingen en de sfeer an sich maken het erg gezellig! Het eten is hier ontzettend goed. Niet alleen de quesedilla met kip en guacamole, maar ook de salades zijn overheerlijk…

Locatie: 1-3 Widegate Street, London

shoreditch londen

Vintage shoppen

Wie van vintage houdt, mag Shoreditch echt niet missen. Deze wijk zit namelijk vól met vintage shops: van ‘hippere’ (en dus ook wat prijzige) winkels tot de meest oude fabriekshallen met alle vintage kleding die je je kunt bedenken. In iedere straat vind je hier minstens één van.

Upsunday Market

In de weekenden zijn er veel markten in Shoreditch en met name de Upsunday Market is voor vintagers een echte aanrader. Je vermaakt je hier kosteloos een hele ochtend of middag! Ga ook even langs de Aziatische market en proef wereldse hapjes en drankjes.

Locatie: Spitalfields Traders Market, 16 Horner Square, Spitalfields, London.

shoreditch londen shoreditch londen shoreditch londen

Rough Trade

Deze platenzaak vind je naast de Brick Lane Market. Voor de muziekliefhebbers vermaak je je hier urenlang. Alle muziekstijlen vind je hier terug! Als je geluk hebt speelt er een live band en kun je met een goede koffie even genieten.

Tip: proef eens de Russische koffie (een speciale koffie met alcoholische shot).

Locatie: Old Truman Brewery 91 Brick Ln, London

shoreditch londen shoreditch londen

Street art tour Shoreditch

Shoreditch staat ook wel bekend vanwege de vele street art muurschilderingen die op gebouwen, muren en deuren zijn terug te zien. Grafitti óf juist de meest prachtige schilderingen. De bekende straten die je doorwandelt zijn onder andere: Redchurch Street, Steek Old Street, Charlotte Road en Cheshire Street.

Tip: in het MOMO boek van LONDON vind je deze route ook uitgebreid beschreven.

Inwoners van Shoreditch

De inwoners van Shoreditch zijn jarenlang hipsters geweest, maar omdat deze wijk nu upcoming is vertrekken de meesten richting Kingsland. De huurprijzen zijn hier goedkoper en daarom is het nú het moment om daar nog even te genieten, voordat ook deze wijk te bekend is geworden.

Tip: lees ook dit eerder geschreven blog met tips over Spitalfields!

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.