Vive Le Voyage

Wat te doen in Nairobi

Bij aankomst in Nairobi verlaat je de drukke stad meestal zo snel mogelijk om op safari te gaan. Jammer want de stad heeft interessante mogelijkheden. Heb je wel eens een olifant zelfstandig een fles melk zien drinken? Ben je op zoek naar authentieke sieraden of lijkt het je leuk om eigenhandig giraffen te voeren. Blijf dan nog een nachtje in Nairobi. Er staan je mooie ervaringen te wachten.

weesjes voeden

David Sheldrick – olifanten weeshuis

Hier worden baby olifantjes opgevangen die wees zijn geworden. Helaas is de oorzaak maar al te vaak stroperij. Anderen worden in een opgedroogde waterput gevonden waar ze niet uit konden komen. De eerste 2 jaar van hun leven zijn olifanten erg kwetsbaar. Ze zijn volledig afhankelijk van de melk van de moeder en de bescherming van de kudde. Valt deze veilige omgeving weg dan heeft het baby olifantje geen kans op overleven. Daphne Sheldrick trok zich het lot van de olifantjes aan en richtte na de dood van haar man het weeshuis op. Gepassioneerde verzorgers keepers genoemd kun je zien als plaatsvervangende moeders. Ieder olifantje heeft een persoonlijke keeper die 24 uur per dag aanwezig is. Deze voedt ze, speelt met ze en slaapt ’s nachts bij ze. Kun je niet wachten om deze schattige speelse baby olifantjes te bezoeken? Je bent dagelijks welkom tussen 11.00 – 12.00 uur om het voederen van de weesjes met de fles gade te slaan. Zodra de weesjes geen medische verzorging meer nodig hebben worden ze overgeplaatst naar de opvang in Tsavo East National Park. Na een lang socialisatieproces worden de weesjes opgenomen door olifanten pleegfamilies die in dit park leven. Steun de weesjes doe een donatie of veel leuker adopteer een olifantje.

Baby olifant

Kazuri –  klein en mooi, in het Swahili

Wil jij lokale vrouwen steunen en ben je op zoek naar unieke, tijdloze sieraden bezoek dan Kazuri. Deze werkplaats is opgericht in 1975 met als doel zorgen voor banen voor de minder bevoorrechte leden (met name alleenstaande vrouwen/moeders) van de Keniaanse gemeenschap. Men startte met 2 gehandicapte vrouwen tegenwoordig zijn er meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri. De vrouwen zijn maar wat trots op de handgemaakte en handgeschilderde sieraden van keramiek. De kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya wat het een authentiek product van de streek maakt. Welk sieraad kies jij?

Vrouwen Kazuri

African Fund for Endangered Wildlife Kenya limited (AFEW (K) LTD) – Giraffe Centre

In 1979 is gestart met het fokprogramma van de bedreigde rotschild giraf. En met succes, kalfjes die hier zijn geboren worden op 2 jarige leeftijd teruggeplaatst in beschermde natuurgebieden. Educatie en natuurbehoud is van groot belang. Schoolgaande Keniaanse kinderen krijgen gratis toegang en er worden onderwijsprogramma’s aangeboden door het centrum. Reis je met kinderen dan is dit uitje een aanrader! Vanaf een platform sta je op gelijke hoogte met de hoofden van de giraffen. Vraag aan de oppassers een handje bix en laat de giraffen uit je hand eten. In het informatiecentrum leer je veel over deze diersoort. Steun het centrum, koop een souvenir in het winkeltje of nuttig een drankje op het terras van het theehuis. Geniet van de omgeving en maak een mooie natuurwandeling door het omringende bos van ongeveer 1,5 km.

Close up giraf

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.