Vive Le Voyage

Welke tempels in Angkor moet je bezoeken?

Angkor, gelegen in de provincie Siem Reap in Cambodja, is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en een van de huidige zeven wereldwonderen. Het is de belangrijkste toeristische trekpleister van Cambodja en staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit wereldwonder moet iedereen met eigen ogen een keertje in zijn/haar leven zien.

Angkor of Angkor Wat?

De namen worden vaak door elkaar gehaald. “Angkor” is de naam van het gehele complex, met meer dan honderd tempels. En “Angkor Wat” is de bekendste tempel en deze staat ook afgebeeld op de vlag van Cambodja. Dat is de tempel die op de foto bovenaan dit artikel staat.

Hoe kun je het tempelcomplex het beste bezoeken?

Een leuke manier is om een fiets te huren en ze zelfstandig te bezoeken. Dit is prima te doen en de weg wijst zich vanzelf. Een tuk tuk huren voor een dag en je rond laten rijden is ook een prima optie. Je kunt ook een georganiseerde dagtocht boeken en zo met een groep inclusief gids een aantal tempels bezoeken.

Vanuit Siem Riep zijn de tempels allemaal goed te bereiken. De verste tempel ligt op ongeveer 25 kilometer. Echter moet je wel een toegangskaart kopen: 20 dollar voor één dag of 40 dollar voor drie dagen. Koop de kaart voor drie dagen, want is één dag zeker niet genoeg!

Alléén voor de tempel Angkor Wat geldt een kledingvoorschrift. Hier moet je je schouders bedekken en zijn blote benen niet toegestaan!

Tip: Bekijk de zonsopkomst! Hiervoor moet je om 6:00 u ’s ochtends aanwezig zijn, maar vroeg opstaan loont zeker. De zon komt schitterend op vanachter de tempel. Zelf met bewolkt weer is het nog een ervaring die je niet wilt missen.

Welke tempels moet je bezoeken?

Er is een groot aantal tempels te vinden binnen het tempelcomplex Angkor en om deze allemaal te bezoeken, is onbegonnen werk. Vandaar het onderstaande top 5 met de tempels die je zeker niet moet overslaan:

  1. Angkor Wat
  2. De Banteay Srei-tempel
  3. Angkor Thom
  4. Bayon tempel
  5. Ta Phrom

Foto’s zeggen meer dan woorden, vandaar dat van deze vijf tempels foto’s onder dit artikel staan.

Tip

Vanuit Bangkok is het goed te doen om Angkor te bezoeken. Dit kan gemakkelijk in georganiseerde twee- of driedaagse tours. Of je kunt natuurlijk zelf een bus- of vliegticket naar Siem Reap regelen.

Lees meer over Cambodja: Phnom Penh of Landmijnen Museum

Voor de ingang van de belangrijkste tempel: Angkor Wat20140924_092058_1

De Banteay Srei-tempel is beroemd om zijn wandversierselen.20140925_120833_1

Ta Phrom, waar de film Tombraider is opgenomen, bekend om de bomen die dwars door de tempels groeien.20140924_135514_1 (1)

Apen zie je overal bij de tempels, en ook tijdens de lunch! 20140924_152846_1

Angkor Thom is de antieke hoofdstad van Angkor.20140924_113906_1

 

Bayon tempel, met allemaal lachende gezichten!20140924_145810_1_1

Voor de Bayon Tempel staat deze kleine prachtige tempel.20140924_142654_1

 

 

 

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.