Vive Le Voyage

Wenen en de wereld van Sissi!

Wie kent Sissi niet? Al is het maar van de films die vaak rond Kerstmis worden getoond op de Nederlandse televisie. Tijdens een bezoek aan Wenen kan jij je weer even in de wereld van Sissi wanen door een bezoek aan één van de paleizen waar zij heeft gewoond of het Sissi museum.

Schloss Schönbrunn

Het prachtige zomerpaleis van Sissi telt maar liefst 1441 kamers waarvan je er 50 kunt bezichtigen. De audiotour geeft je een kijkje in het dagelijkse leven van Keizer Frans Joseph I en Keizerin Sissi. Je kan niet alleen de bombastische ontvangst en- eetkamers  bezichtigen, ook de Spiegelzaal waar een 6 jarige Mozart voor Sissi heeft gespeeld. De balzaal is misschien wel het mooist en met de muziek van de audiotour op de achtergrond is het net alsof je zelf aanwezig bent op een bal. Vergeet na de tour door het paleis niet een bezoek te brengen aan de paleistuin die aan de achterkant van het paleis ligt. Als je de heuvel oploopt heb je een mooi uitzicht op Schönbrunn, de rozentuin, het doolhof en de stad. De tuin is gratis toegankelijk en zeker de moeite waard om te bezoeken als je de pracht en praal van het paleis niet hoeft te zien.

Neem Ubahn 4 en stap uit op halte Schönbrunn.

De tuin van Schonbrunn

Hofburg

In het Winterpaleis, ook wel bekend als Hofburg, hebben vele Habburgse Keizers gewoond waarvan Sissi de bekendste was. Diverse vertrekken zijn nog in originele staat te bewonderen en tonen de rijkdom waarin de keizers en Sissi hebben geleefd. Muren ingelegd met rozenhout, plafonds met gouden lambrisering en de rijk bedekte eettafels. Je kijkt je ogen uit.

Neem Ubahn 3 en stap uit op halte Volkstheater.

Hofburg

Het Sissi museum

In 1994 is het Sissi museum geopend in de Stephan appartementen. Het museum toont meer dan 300 persoonlijke bezittingen van Sissi, zoals een aantal schitterende originele baljurken die zij heeft gedragen. Ook haar slaapkamer, eetkamers en de kamer waar Sissi haar dagelijkse oefeningen aan de rekstok deed, bieden een kijkje in het leven vol pracht en praal en helaas ook verdriet.

Neem Ubahn 3 en stap uit op halte Volkstheater.

Het Sissi museum

Tickets

Je kunt diverse combinatie tickets kopen voor een bezoek aan de paleizen. Zo kan je ervoor kiezen om alleen Schönbrunn te bezoeken of om Schönbrunn te combineren met Hofburg en het Sissi museum. Ik heb een Sissi ticket gekocht voor €25.50,-. Kijk voor actuele prijzen en de verschillende combinatie tickets op imperial.austria.at.
Bespaar wachten in de rij door van ter voren online je ticket te kopen of koop je ticket bij Hofbrun. Daar is de wachtrij veel korter dan bij Schönbrunn.

Sissi ticket

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.