Vive Le Voyage

Werelddierendag 2016

Vandaag is het Werelddierendag 2016! Op deze dag geven we de hond een extra bot, de toekan een extra vrucht en de giraffe wat extra bladeren. Vive Le Voyage maakt er traditie van om ieder jaar tijdens Werelddierendag aan een aantal van haar bloggers te vragen naar hun favoriete (reis)moment met een dier. Lees en geniet, want laten we eerlijk zijn: wie houdt er niet van dieren?

Marieke: Leguanen in Mexico

In de omgeving van Tulum, de Mayastad op het strand in Mexico, zijn vaak veel hagedissen en families van de hagedis te vinden. Zo kwam Marieke deze prachtige leguaan tegen en schoot een prachtig plaatje. Wat een geweldig beest!

werelddierendag-2016-marieke

Laura: Toekans in Costa Rica

Naast tropische stranden, vulkanen, regenwouden, rivieren en groene heuvellandschappen is het een fantastische bestemming om wildlife te zien. Wist je dat Costa Rica een van de meest vogelrijke gebieden ter wereld is? Laura zag deze toekan met zijn grote snavel.

werelddierendag-2016-laura

Anne-Floor: Apen in China

Terwijl Anne-Floor door China reisde dit jaar gebeurde er iets bijzonders. Ze zag tijdens haar tweedaagse tocht door Zhangjiajie apen in het wild. Dit was de eerste keer in haar leven en daardoor een prachtig moment tijdens haar reis door China.

werelddierendag-2016-anne-floor-collage

Isabel: Giraffen in Nederland

Hoewel Isabel meer buiten Nederland te vinden is dan in ons land (of lijkt dat zo?) deelde ze deze foto van een nieuwsgierige giraffe met ons. Ze ging op Safari naar de Beekse Bergen, gewoon in Nederland. Wat een prachtig plaatje Isabel!

werelddierendag-2016-isabel

Daniëlle: Pinguïns in Zuid-Afrika

Daniëlle maakte deze foto toen ze op Boulders Beach in Zuid-Afrika was. Het is een belangrijke toeristische trekpleister. Mensen komen hierheen om de zwartvoetpinguïns te bewonderen. Bedankt voor het delen Daniëlle.

werelddierendag-2016-danielle

Ellie: Luipaarden in Kenia

‘Dieren mogen bewonderen in hun natuurlijke omgeving is het mooiste wat er is’: zegt Ellie. ‘Het spotten van een luipaard was lang mijn wens. In Kenia is het eindelijk gelukt, een fantastische ervaring!’

werelddierendag-2016-ellie

Arinda: Kamelen in India

Tijdens haar reis door India, kwam Arinda aan bij het plaatsje Jaisalmer. Daar trok zij op de rug van een kameel de woestijn in. Het slapen onder de sterrenhemel in de woestijn en wakker worden door het gesmak van een kameel was uniek voor haar!

werelddierendag-2016-arinda

Marijke: Kat in Nederland

Je bent thuis na die prachtige reis. Voordat Marijke haar vakantie herinneringen terug haalt is het tijd voor haar kat! Ze vindt het heerlijk om Pankie, haar poes, weer vast te pakken en met haar te spelen na een lange reis.

werelddierendag-2016-marijke

Fijne dierendag allemaal!

Tip: Lees wat de bloggers van Vive Le Voyage schreven op Werelddierendag 2015.

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.