Vive Le Voyage

Winters weekend weg in Oostende

Een heerlijk weekend weg in de winter? Kies dan voor Oostende. Een fijne stad aan zee waar je kunt uitwaaien én genieten van het gezellige Vlaamse stadsleven. De stad aan zee heeft voor ieder wat wils. Voor Foodies is Oostende een stad met zoveel goede eetgelegenheden, dat een weekend weg te kort is. Fashionista’s kunnen bij verschillende leuke boetiekjes hun slag slaan. Ben je een muziekliefhebber? Dan zijn er een aantal fijne bars te vinden waar je het gevoel krijgt terug in de tijd te gaan. De digitale Marvin Gaye tour  is een tour die dan ook zeker niet mag ontbreken.

Oostende heeft een rijke geschiedenis. Koning Leopold I koos Oostende als zijn zomerresidentie en bracht hierdoor de elite naar Oostende. De spoorlijn bracht de ‘gewone’ burgers naar de stad aan zee. Wil je de geschiedenis van de stad ontdekken? Dan is de digitale stadstour, het parfum een Oostende, een leuke manier om meer over de geschiedenis en cultuur van Oostende te weten te komen. Als strandliefhebber kan je een fijne strandwandeling maken op een groot strand, de pier bezoeken of heerlijk over de boulevard flaneren zoals de elite van Oostende dit vroeger ook altijd deed. Beelden zeggen meer dan woorden, de fotoreportages laat zien wat Oostende te bieden heeft:

De boulevard van Oostende.

De boulevard van Oostende.

Oostende aan Zee.

Oostende aan Zee.

De haven van Oostende.

De haven van Oostende.

Uitwaaien in Oostende aan zee.

Uitwaaien in Oostende aan zee.

het strand van Oostende

Het strand van Oostende.

Zonsondergang op het strand in Oostend.

Zonsondergang op het strand in Oostend.

Schitterende zonsondergang in Oostende.

Schitterende zonsondergang in Oostende.

Oostende by sunset :)

Oostende by sunset :)

Koninklijke gaanderijen in de avond.

Koninklijke gaanderijen in de avond.

De trip naar Oostende is mede mogelijk gemaakt door Visit Oostende. De blog is geheel gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *