Vive Le Voyage

Yellow Mountains: de prachtige bergen van Oost China

De Yellow Mountains zijn zonder twijfel het mooiste wat ik ooit heb gezien. Heb jij een reis naar China op de planning staan? Breng dan een bezoek aan de Yellow Mountains! Met de bus is het slechts vijf uur vanaf Shanghai en drie uur vanaf Hangzhou.

De Chinese Grand Canyon

Zelf ben ik aan de west kant van de Yellow Mountains geweest. Hier heb je de mooiste bergtoppen met als hoogtepunt de Grand Canyon. De wegen zijn bruggetjes en trappetjes langs de berg. Je loopt als het ware rondom de bergen en de afgrond is goed zichtbaar. Ben je eenmaal bij de Grand Canyon dan loop je voornamelijk naar beneden. Dit klinkt makkelijker dan het is. Mijn benen begonnen namelijk aardig te trillen. Neem dus af en toe even pauze om te genieten van het adembenemende uitzicht en maak foto’s!

chinese-grand-canyon-yellow-mountains-china

Waar overnacht je bij de Yellow Mountains?

Mijn ‘Yellow Mountains-avontuur’ begon eigenlijk in Tunxi. Een klein Chinees dorpje waar je veel hikers ontmoet. Verblijf hier een nacht in het Ancient Town Youth Hostel, met een gezellig barretje en fijne kamers. Bij de receptie hangt informatie over de Yellow Mountains. Zo boek je hier de tickets voor de bus die jou de volgende ochtend om zes uur ophaalt. Een ticket terug naar Tunxi hoef je niet te boeken. Onderaan de berg neem je makkelijk een minibusje terug naar Tunxi. Laat je grote backpack lekker in het hostel liggen en neem alleen je kleine rugzak mee de berg op.

Samen met mijn reisgenoten sliep ik een nacht op de berg in het Baiyun Hotel. Je betaalt hier €25,00 per persoon voor een oud kamertje met een aantal stapelbedden. Dit is redelijk duur, maar zeker de moeite waard. Een nacht in dit hotel is ook te boeken via het hostel in Tunxi.

Vroeg je bed uit

Waarom ik die €25,00 de moeite waard vond? Je bent namelijk de volgende ochtend als eerste op de berg. Ik stond om vijf uur op om de bergen in te gaan. Tijdens het wandelen ben ik niemand tegengekomen en heb ik samen met mijn medewandelaars genoten van de rust, het prachtige uitzicht en het avontuur van de smalle paden en trappen. De laaghangende wolken rondom de bergen zorgen voor een magisch effect.

Tips:

  • Draag laagjes. Een dikke trui en regenkleding kunnen handig zijn.
  • Neem voldoende water mee. Eenmaal in de bergen kan je dit nergens kopen.
  • Alleen bij de hotels zijn supermarkten. Neem dus voor een lange tocht ook wat te eten mee.
  • Doe rustig aan! Door de verschillende hoogtes kan je last krijgen van je ademhaling.

Een leuk weetje: de Yellow Mountains zijn vernoemd naar een Chinese keizer die de gele keizer genoemd werd. In het Chinees heten de Yellow Mountains dan ook Huangshan. Huang betekent geel en Shan betekent berg.

Als je toch China bent, breng dan een bezoek aan het oude dorpje Pingyao en aan het kustplaatsje Qingdao. Ik geef je ook graag tips voor het reizen door China per trein en bus.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.