Vive Le Voyage

Yellowstone National Park

Bizons, herten, grizzly beren, bruine beren, zwanen, pelikanen, coyotes en wolven; je kunt ze allemaal vinden in Yellowstone National Park, het oudste national park van Amerika. Met een oppervlakte van bijna 9000 km2 en een gemiddelde hoogte van 2440 meter is dit een van mijn favoriete parken in Amerika. Yellowstone NP ligt voor het grootste gedeelte in de staat Wyoming, een staat waar je misschien niet snel voor zou kiezen, maar het is heel goed te combineren met een bezoek aan Colorado Vanuit Denver is het 790 kilometer rijden naar de oostelijke ingang van het park.

In het park vind je niet alleen wilde dieren, het is een waar ecosysteem met geisers, heetwaterbronnen, modderpotten, prachtige bossen, alpenweiden, een schitterend meer en een grote canyon met watervallen. Rijd de Grand Loop road en ruik de zwaveldampen die uit meertjes opstijgen of wandel langs uitgezette routes en geniet van de prachtige natuur. Al dit moois is ontstaan doordat zich Yellowstone op een enorme vulkaan bevindt, de Yellowstone Caldera,  die eens in de 600.000 jaar uitbarst. De laatste uitbarsting was 640.000 jaar geleden…

Slapen: hoe en waar?

Het park telt in totaal elf campings, een trailerpark en negen hotels. Zeven van de campings worden beheerd door de National Park Service, de rest door Xanterra Parks & Resorts. Bij Xanterra kun je reserveren, voor de overige campings geldt: “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Wil je zeker zijn van een slaapplek in het park kom dan zo vroeg mogelijk. In juli en augustus is het erg druk, houd hier dus rekening mee.

Je kunt er ook voor kiezen om buiten het park in een plaats in de buurt te slapen. De afstanden zijn niet al te lang en de wegen zijn zeer goed. In de regio van Yellowstone is het geen straf om een uurtje te rijden. Daarbij is het een heel stuk goedkoper, dus als je geen camping nodig hebt omdat je toch niet met een camper reist, is het een zeer voordelig alternatief. Ik heb er zelf voor gekozen om een hotel te boeken in Cody- Wyoming, 85 km van de East entrance. Livingstone- Montana is 84 km van de North entrance, Jackson-Wyoming is 96 km van de South entrance.

Road trip door het park

Het park is te bereiken via 5 ingangen: North, North-East, East, West en South entrance. Verlaat je het park via de South entrance dan rijd je in zuidelijke richting door Grand Teton National Park.

Bij elke ingang kun je een toegangskaart kopen, deze kost voor een auto inclusief inzittenden 30 Dollar en is 7 dagen geldig.

In het park kun je 2 loops rijden in de vorm van het cijfer 8. Volg je deze loops dan zul je alle hoogtepunten in het park tegenkomen. De totale afstand van Grand Loop road is 230 km. Niet al te lang, maar houdt er rekening mee dat je er lang overdoet. Onderweg kom je continu mooie natuur en dieren tegen. Om alles rustig te bekijken, heb je zeker 3 tot 4 dagen nodig.

Het wordt vroeg winter in Yellowstone, ga dus niet te laat in het jaar, want dan zul je zeker last hebben van sneeuw. De enige weg die het hele jaar door open blijft, is de weg van de North entrance naar de North-East entrance. Alle andere wegen zijn gesloten van oktober-november tot april-mei, afhankelijk van het weer.

Hoogtepunten

Sapphire Pool in Biscuit Basin, het water in de pool is bijna 100 graden.

FullSizeRender-3

Morning Glory Pool, ook hier is het water bijna kokend heet. De kleuren worden gevormd door een bacterie in het water.

FullSizeRender-8

Old Faithful, een geiser die eens in de 90 minuten honderden liters water spuwt.

Cody

Het plaatsje Cody in de staat Wyoming ligt 85 kilometer ten westen van de East entrance en werd in 1896 gesticht door William Cody, also known as Buffalo Bill. Cody is een echt cowboy en western stadje en wordt ook het wel de Rodeo-hoofdstad van de wereld genoemd. De Cody Stampede Rodeo vindt plaats in het Cody Stampede Park en wordt gehouden rond Independence day.

Een andere bezienswaardigheid is het Irma Hotel, vernoemd naar de dochter van Buffalo Bill. Het hotel werd gebouwd in 1902 en is nog steeds in volle glorie te bewonderen. Erg leuk om even te bezoeken. In de zomer worden hier tevens voorstellingen gegeven van wildwest schietpartijen. Zeker als je met kinderen reist, is dit een must see.

town laatste cody multi

Tip: Bezoek je meerdere parken, koop dan een nationale parken pas; National Parks & Federal Recreational Lands Pass. Deze is te koop in alle parken, kost 80 dollar en is een jaar geldig.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  9 december 2015 at 11:58

  Yellowstone staat heeeeel hoog op onze bucketlist :) Wanneer was jij er? Heb je het park gecombineerd met een rondreis?

  • Leontien

   9 december 2015 at 23:44

   Hoi Pim en Narelle,

   Ik ben er in aug-sept 2013 geweest. Het is echt fantastisch. Ik heb het gecombineerd met een road trip vanuit Philadelphia via Chicago- route 66- Memphis- Oklahoma- Colorado-Yellowstone-grand teton- salt lake city.
   Ruim 5 weken over gedaan.

   Yellowstone is heel goed te combineren met Colorado en Idaho. Als je van bergen houdt, zijn dit echt mooie staten om te bezoeken.

   Mochten jullie vragen hebben, neem dan contact met me op. Ben altijd bereid om mede-reizigers verder te helpen!
   Groetjes Leontien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.