Vive Le Voyage

Zo vind je een plek om te verblijven in Australië

En dan is alles geregeld. Je bent er! Na wat eerste gezellige nachten in het hostel is het tijd om verder te gaan. Hoe jouw reis ook verloopt, of je aan het werk gaat of meteen verder trekt, er zijn een aantal websites die je aan een fijn onderdak kunnen helpen (in plaats van de hostels waar je met zeven anderen op een kamer ligt, inclusief de muziek van het gesnurk).

Couchsurfen

Via couchsurfing.com kun je op zoek gaan naar een bank om op te slapen. Er zijn mensen die hun bank (of als je geluk hebt bed) aanbieden, en er zijn mensen, zoals jij, die juist opzoek zijn naar een bank. Eén plus één is twee! Maak een profiel aan en vertel wat over jezelf, zodat de bankbezitters weten wat voor vlees ze in huis halen. Je kunt zelf reageren op hen, of zij bieden jou een plekje aan om te slapen. Vaak is het zelfs gratis, maar als de perfecte gast ben jij dan natuurlijk wel chef kok, de afwasser, en zorg je voor de wijn.

Een vast verblijf

Ben je op zoek naar een eigen plekje voor een aantal weken of zelfs maanden? Op gumtree.com vind je studentenkamers en appartementen. Zeg dat je op zoek bent naar een kamer, en vul bij voorkeur de buurt in waar je wilt gaan wonen. Er rolt vanzelf een hoop uit de zoekmachine. Succes!

Via via met Facebook

Waar zouden we in 2015 zijn zonder Facebook? Op deze social media website zijn een tig-tal groepen te vinden, waarin mensen in Sydney (of geheel Australië) elkaar helpen. Bijvoorbeeld Nederlanders in Sydney, Sydney Network Backpackers, Australia Backpackers en Sydney Backpackers.

Ook heb je groepen waarin moeders opzoek zijn naar Nannies, mocht je dit een leuke bijbaan vinden om te sparen voor de rest van je avontuur. Ben je op zoek naar werk in een bar, kijk dan op The Sydney Bartender Exchange. En zo zijn er nog talloze Facebook-pagina’s en groepen waarin men dingen zoekt en aanbiedt. Heel handig!

#Genieten

En dan rest er nog een ding: genieten van het land, van de stad, de ervaring, je gedachten, en niet geheel onbelangrijk: de wijn.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.