Vive Le Voyage

Zomer aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West

Geniet aan de Sloterplas in Amsterdam

Waar moet je zijn voor verkoeling in de stad? Rondom de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West, een gebied wat volop in ontwikkeling is. Deze groene oase is hard op weg om DE nieuwe hotspot te worden. Waarom? Je kunt er (water) sporten, wandelen, fietsen, zonnen, zwemmen, naar het theater en heerlijk chillen met lekkere hapjes en drankjes. Hier moet je zijn voor het ultieme zomergevoel in de stad.

Pak je strandspullen en ga naar het Sloterstrand

Het Sloterstrand is er voor iedereen en wordt gebruikt door iedereen. Je treft er een gezellige multi – culturele mix van bezoekers aan. Van buurtbewoners tot hipsters en van studenten tot gepensioneerden. Je kunt heerlijk zonnen op het verbrede strand. Het is een aangenaam alternatief voor Zandvoort. Voor jou geen files of overvolle treinen. Wil je actie ga lekker beachvolleyballen op het strand. Wordt het je te heet onder de voeten zoek dan verkoeling onder de bomen aan de rand van het strand. Voor lekkere trek kun je terecht bij enkele foodtrucks. De picknickbanken nodigen uit om met een hapje, drankje en vrienden te genieten van de zomer. Handig is dat je spullen als strandstoelen, opblaasboten en ballen kunt lenen bij de container beachshop op het strand. De kans op blauwalg is klein door de plaatsing van een speciaal filter. Wanneer ga jij?

Waterpret aan het Sloterstrand

Kom genieten aan het vernieuwde stadsstrand Sloterstrand in Amsterdam Nieuw-West

Hotel Buiten, onthaast op een uniek stukje Urban Nature

In 2012 begon Hotel Buiten in een tijdelijke bouwkeet op een vergeten stukje groen op een schiereiland aan de Sloterplas. Het is in korte tijd een populaire ontmoetingsplaats geworden voor buurtbewoners, park-en strandbezoekers en Amsterdammers van binnen en buiten de ring. Vanwege de populariteit en de prachtige locatie besloten bewoners dat er een volwaardig café-restaurant moest komen. Middels crowdfunding is voldoende geld opgehaald en in september opent het nieuwe Hotel Buiten haar deuren. Je kunt er van dinsdag t/m zondag terecht op het grote terras, aan de bar of in het restaurant en de kiosk. Voor koffie & lunch, bier & borrel, wijn & dine, feestjes met vrienden en collega’s. Kom genieten van het schitterende uitzicht op de Sloterplas en ervaar een ultiem vakantiegevoel. Hotel Buiten probeert een rafelrandje te creëren en te behouden waarbij alles kan en niks moet. Ontdek meer op Hotel Buiten

Hotel Buiten aan de Sloterplas

Voel je thuis buiten de platgetreden paden en buiten de ring bij Hotel Buiten

Sloterplas, een fijne plek voor watersport

Watersportcentrum Sloterplas en zeilschool, jachthaven en verhuur De Duikelaar zijn de locaties waar je naar toe gaat om sportief buiten te zijn in Amsterdam. Drink een drankje op het terras en maak een keuze uit de activiteiten zeilen, windsurfen, kanoën of waterfietsen. Huur een kano en geniet vanaf het water van de omgeving en de stad. Er zijn verschillende mooie routes mogelijk. Altijd al eens willen leren zeilen? Geef je op voor een weekendcursus samen met een paar vrienden. Voor kinderen worden er tijdens de zomer Splash en watersportweken aangeboden.

Watersporten aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West

Leer een watersport aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West

Dompel je onder in cultuur aan de Sloterplas

Ken je theater De Meervaart nog niet? Wordt enthousiast van het zeer gevarieerde aanbod van muziek, dans, toneel , opera, cabaret, show, jeugd, familie en muziektheater. Een bezoek aan dit gastvrije theater is altijd een feestje. Ervaar de uitzinnige sfeer tijdens Da Bounce Comedy Nights of ga naar het Tweedaags festival van ICK. Wist je dat het Van Eesterenmuseum uitbreidt van Slotermeer naar Nieuw-West? Het nieuwe Van Eesteren Paviljoen opent in de herfst haar deuren aan de Sloterplas. Hier is meer ruimte voor exposities, debat, workshops en ontmoeting. Er wordt zelfs al gewerkt aan een beeldenroute met beelden uit de tijd van de stichting van de Westelijke Tuinsteden. Daarnaast zijn er plannen voor een dependance van het Amsterdam Museum. Muziekliefhebbers opgelet, Paradiso opent mogelijk een nevenvestiging in Nieuw-West.

Bezoek theater De Meervaart in Amsterdam Nieuw-West

Laat je verrassen en koop kaartjes voor een voorstelling bij Theater de Meervaart

Tip: West Beach Filmfestival, 7 t/m 17 september, toegang gratis. Maak je keuze via West Beach Filmfestival

Ga je naar Amsterdam-West, lees ook de blog Ontdek stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam West

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.